Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 09-07-2009

Jonge fietsenhelers aangehouden

UTRECHT- Woensdagmiddag zijn twee jongens aangehouden voor heling van een fiets.

Omstreeks 15.45 uur zagen agenten aan het Daalseplein twee jongens bij een fiets staan. Ze gooiden spullen uit een fietstas op straat. De agenten controleerden de jongens. Het slot van de fiets was geopend zonder sleutel. Uit een andere fietstas kwam nog een tas tevoorschijn. De agenten hielden de jongens, 11 en 15 jaar uit Utrecht, aan.

Drie jongens aangehouden voor drugsbezit

UTRECHT- Woensdagmiddag zijn drie jongens aangehouden voor drugsbezit.

Omstreeks 14.30 uur zagen agenten drie jongen op één scooter op de verkeerde weghelft rijden. Ze hielden de jongens, 17 jaar uit Den Dolder, 17 en 21 jaar uit Utrecht, op de Pionstraat aan en controleerden de buddyseat van de scooter. De jongens gedroegen zich vervelend en belemmerden de agenten. In de buddyseat vonden de agenten softdrugs en een mes. De drie werden aangehouden en in verzekering gesteld.

Rijden zonder kentekenplaat

UTRECHT- Een 16-jarige en 17-jarige jongen zijn woensdagavond aangehouden voor het rijden op een scooter zonder kentekenplaat.

Omstreeks 19.30 uur kregen agenten een melding dat twee jongens op een scooter zonder kentekenbewijs reden. Agenten vatten post op de Keulsekade/Vleutenseweg. Een verdachte zou ondertussen te voet gevlucht zijn. De 17-jongen kwam de agenten tegemoet rijden, waarop ze de achtervolging inzetten. Uiteindelijk reed de jongen tegen andere ter plaatse gekomen agenten in een politie-auto aan en werd aangehouden. De te voet gevluchtte 16-jarige verdachte werd even later ook aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Beneluxlaan vond woensdagmiddag een ongeval plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding van een ernstige aanrijding op de Beneluxlaan. Ter plaatse bleek dat een 76-jarige vrouw uit Utrecht op haar snorfiets tegen de tram was gereden en hierbij gewond was geraakt. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer onder de tram vandaan gehaald en overgebracht naar het UMC in Utrecht. Hier bleek dat de verwondingen niet levensbedreigend waren. De politie onderzoekt hoe het kon gebeuren dat de vrouw tijdens het oversteken tegen de tram is gereden.