Gemeente Harenkarspel


Wethouder vist 50 plus brochure uit zwembad

Dinsdag 7 juli viste wethouder mevrouw Gerda Rootjes de eerste brochure met alle sport-, beweeg-, en ontmoetmogelijkheden voor 50-plussers in de gemeente Harenkarspel uit het water van zwembad Geestmerend. Zij deed dit onder toeziend oog van twaalf fanatieke zwemmers, die op dat moment deelnamen aan het trimzwemmen van badmeester Sam Groot. Dat het met regenachtig weer goed vissen is, bewees wethouder Rootjes, door in een ferme zwaai de brochure aan de haak op de kant te halen. wethouder vist

Onder de aanwezigen (naast de deelnemers aan het trimzwemmen) ook wethouder de heer Simon Steltenpool, beleidsmedewerker Nico Nannes, de ouderenadviseur en de voorzitter van stichting Welzijn Ouderen Harenkarspel en twee medewerkers van Sportservice Schagen.

Wethouder Rootjes knipte het eerste exemplaar uit het waterdichte omhulsel en was zeer te spreken over de overzichtelijke brochure. De brochure bevat een compleet overzicht van alle sport-, beweeg- en ontmoetmogelijkheden voor 50-plussers in de gemeente Harenkarspel. Onbekendheid met het sport- en beweegaanbod mag nu geen excuus meer zijn om niet in beweging te komen.

De trimzwemmers geven een goed voorbeeld om -na een half uur zwemopdrachten van badmeester Sam Groot- fris en boordevol energie weer naar huis te gaan of koffie bij elkaar te drinken. Maar zo zijn er ook De Laatbloeiers die van oktober tot en met maart wekelijks in sporthal Harenkarspel gymnastiekoefeningen doen, badmintonnen, tennissen en een soort volleybal spelen. Naast deze twee staan er nog 82 activiteiten in de unieke brochure vermeld.

Samen sporten, bewegen of een spel spelen is een plezierige manier om gezond te blijven en om andere mensen te ontmoeten. Een actieve leefstijl helpt om bepaalde gezondheidsproblemen te voorkomen zoals overgewicht, verminderde conditie en stramme spieren. Bovendien heeft bewegen een positief effect op het gevoel van welbevinden, het geeft een tevreden gevoel.

Met deze brochure willen de gemeente Harenkarspel, Stichting Welzijn Ouderen Harenkarspel en Sportservice Schagen vooral de inactieve 50-plussers informeren over georganiseerde sport-, beweeg- en spelactiviteiten waaraan men kan deelnemen in de gemeente. Naast de reguliere sporten binnen een vereniging vindt men in deze brochure ook andere (recreatieve) activiteiten, bijvoorbeeld: sjoelen, biljarten, koersbal, dansen en bridgen. Tevens worden de vervoersmogelijkheden en de fietsroutes in de gemeente Harenkarspel vermeld.

De brochure is vanaf half juli te verkrijgen bij de gemeente Harenkarspel, Stichting Welzijn Ouderen Harenkarspel en Sportservice Schagen (allen betrokken bij het onderzoek van de regionale Taskforce Sport en Bewegen 50+). Daarnaast komt de brochure te liggen bij diverse instanties zoals: woonzorgcentra, bibliotheken, apotheken, huisartsen, fysiotherapeuten, dorpshuizen, tandartsen, Wonen Plus Welzijn, etc.

De gegevens in de brochure zijn aan verandering onderhevig. De meest actuele gegevens staan op de website van Sportservice Schagen: www.sportserviceschagen.nl. Aanbieders van sport- en bewegingsactiviteiten kunnen voor het doorgeven van nieuwe activiteiten en wijzigingen contact opnemen met Sportservice Schagen, consulent breedtesport Ellen Schouten, telefoon: 0224 21 47 74 of e-mail: eschouten@sportserviceschagen.nl.

Voor informatie over Taskforce Sport en bewegen 50+ in de gemeente Harenkarspel kunt u contact opnemen met gemeente Harenkarspel, de heer Nico Nannes, telefoon: 0226 39 66 00 of e-mail: Nico.Nannes@harenkarspel.nl.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600