Gemeente Kaag en Braassem

Eerste starterslening gemeente Kaag en Braassem toegewezen foto wethouder Uit den Boogaard en Kirsten Schoenmaker.jpg

Woensdag 8 juli âoverhandigdeâ wethouder Uit den Boogaard de eerste VROM starterslening van de gemeente Kaag en Braassem aan Kirsten Schoenmaker. De starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat de starter bij de bank kan lenen.

Vooral voor starters op de woningmarkt is het niet altijd makkelijk om een huis te kopen. Met de VROM starterslening wil de gemeente Kaag en Braassem voor hen de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten. Kirsten Schoenmaker heeft een starterslening aangevraagd, deze is aan haar toegewezen. Sinds 1 juli is ze de trotse bezitter van een eigen woning!

De VROM starterslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) vraagt u aan via de gemeente. Als de gemeente uw aanvraag positief beoordeelt, ontvangt u de aanvraagformulieren van de SVn. De SVn op haar beurt bericht de gemeente of de aanvrager in aanmerking komt voor een VROM starterslening. Is dit het geval, dan stuurt de gemeente u een toewijzingsbrief.

Voor meer informatie over het aanvragen van een starterslening kunt u kijken bij Wonen en bouwen, Starters.