Trots op Nederland

Nieuws

09 jul 2009 | Geen asielzoekers- centrum in Tilburg

TrotsopNederland Tilburg neemt met nadruk stelling tegen de vestiging van een asielzoekerscentrum binnen de gemeente. Hierdoor verzet zij zich tegen het verzoek van het Centraal Orgaan Asielopvang (COA). TrotsopNederland Tilburg is van mening dat Tilburgers niet zitten te wachten op een nieuw asielzoekerscentrum binnen hun gemeentegrenzen. In 2003 toonde een enquête onder omwonenden van het toenmalige AZC in Tilburg-Noord aan dat 80% van de respondenten voor sluiting was.

Landelijk probleem
Tijdens het ministerschap van Rita Verdonk was de instroom van immigranten drastisch verminderd tot circa 63.000 immigranten in 2005. Na het aantreden van het huidige kabinet is het beleid op dit terrein radicaal veranderd. Het aantal immigranten liep in rap tempo op. In 2008 kwamen 142.669 immigranten ons land binnen. Een stijging van 225% in 3 jaar!
TrotsopNederland Tilburg is van mening dat de gemeenten niet opgezadeld mogen worden met de gevolgen van een falend landelijk kabinetsbeleid.

Asielbeleid
TrotsopNederland heeft landelijk een duidelijk standpunt over immigratie. Immigratie moet rechtstreeks worden gekoppeld aan de behoeften van de arbeidsmarkt van ons land. Nederland dient voor zichzelf het recht te scheppen om door selectieve toelating proactief te sturen op grootte en oorsprong van immigratiestromen naar ons land. Immigratie wordt alleen toegestaan aan personen die een nuttige bijdrage kunnen leveren aan onze economie. Aanvragen van vluchtelingen worden in korte, heldere procedures getoetst. Economische gelukszoekers worden snel uitgewezen. Echter, echte vluchtelingen wordt altijd een veilige plek geboden, hetzij in het land van herkomst, maar indien nodig ook in Nederland.

TrotsopNederland Tilburg
TrotsopNederland Tilburg is de lokale afdeling van de politieke beweging van Rita Verdonk. De beweging kenmerkt zich door haar open karakter. De beweging wordt gevormd door zowel mensen met als zonder politieke ervaring. Deze mensen voelen zich verbonden door de wil de kloof tussen burger en gemeente te dichten. Mensen die met ons mee willen doen, kunnen zich aanmelden via de website www.TrotsopNederland.com. TrotsopNederland doet in 2010 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg en streeft naar deelname aan de coalitie.