Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad 1 juli 2009

publicatiedatum: woensdag 8 juli 2009

Het CDA heeft wethouder Boog vragen gesteld over de Naschoolse Opvang (NSO). Met name de wijk Oost kampt met een groot tekort. Hoewel de NSO de verantwoordelijkheid is van de scholen, is de gemeente wel facilitator. De wethouder verklaarde dat onder andere een stagnatie in de ontwikkeling van een nieuwe school aan de Larenseweg een rol speelt. Onderzocht wordt of NSO tijdelijk mogelijk is in het iets verderop gelegen Lucent complex.

Medio september wordt gestart met de ontsluiting van de Koninginneweg richting Schapenkamp. Zo ontstaat de mogelijkheid om via deze route, de parkeergarage Silverpoint te bereiken. Hiermee lost de wethouder een bestaande belofte in.

Tijdens De Discussie werd de bestemming van de locatie Clemenskerk (Bosdrift) behandeld.
Er zijn plannen voor woningbouw op het terrein van de kerk. De kerk zelf krijgt mogelijk een maatschappelijke bestemming. Er is geld beschikbaar. Gezocht wordt naar meer middelen.

De Raad is overwegend positief over het plan van de herinrichting kruising Torenlaan/Vaartweg. Herinrichting is nodig om linksaf bewegingen richting Vaartweg te belemmeren. Dit ter verbetering van de veiligheid van fietsers op de Vaartweg, die het illegaal afslaand verkeer vanuit de Torenlaan kruisen.

Over de plannen om wijzigingen door te voeren in de gemeenschappelijke regeling leerplicht Gooi en Vechtstreek was De Raad overwegend positief. Een deel van de wijzigingen zijn het gevolg van aanpassingen in de wetgeving, zoals de invoering van de kwalificatieplicht, waarbij leerlingen voor hun 18 e verjaardag een diploma hebben behaald op HAVO, VWO of MBO2 niveau.

Deze avond heeft geen Forum en Besluit plaatsgevonden.