Gemeente Hilversum

Leerwerkloket als wapen in strijd tegen jeugdwerkloosheid

publicatiedatum: woensdag 8 juli 2009

Initiatiefnemers van dit nieuwe loket zijn gemeenten binnen de regio Gooi en Vechtstreek, het ROC, VNO NCW, het UWV WERKbedrijf en het Gewest Gooi en Vechtstreek.

Wethouder Sociale Zaken van de gemeente Hilversum, Karin Walters, en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma, zullen aan het einde van de zomer het loket officieel openen.

Leerwerkloket, wat is dat en voor wie?

Werkzoekenden en jongeren uit de regio Gooi en Vechtstreek kunnen bij de scholingsadviseurs van het leerwerkloket terecht voor een persoonlijk advies over loopbaan, competenties en scholingsmogelijkheden.

Werkzoekenden en jongeren krijgen de kans om hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten door middel van het volgen van duale trajecten (dit is een combinatie van leren en werken) en EVC-trajecten. EVC (Erkenning Verworven Competenties) is een methode om door ervaring opgedane kennis en vaardigheden formeel erkend te krijgen. EVC´s staan mooi op een cv en vergroten de kans op een baan.

Werkgevers kunnen bij het leerwerkloket advies inwinnen over doorstroming van zittend personeel en instroom van nieuwe medewerkers, zoals werkzoekenden of jongeren.

De combinatie van leren en werken staat bij het leerwerkloket centraal.

Jeugdwerkloosheid

Het leerwerkloket krijgt ook een taak in het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Zowel op landelijk als op lokaal niveau werkt men momenteel aan het opstellen van plannen ter bestrijding van jeugdwerkloosheid. Naar verwachting zullen deze plannen in de regio Gooi en Vechtstreek aan het einde van de zomer uitgevoerd worden.

Website

Meer informatie over de diensten van het leerwerkloket Gooi en Vechtstreek is te vinden op de website aan de rechterzijde van deze pagina.

Het leerwerkloket is dagelijks geopend van 9.00 tot 16.00 uur en is gelegen op het Werkplein Gooi Zuid, Wilhelminastraat 1-19 in Hilversum.

De verwachting is dat in het najaar ook een leerwerkloket wordt geopend op het Werkplein Gooi Noord in Huizen.