Gemeente Haaksbergen


Gemeenterekening 2008 vastgesteld
09-07-2009 Gemeenterekening 2008 vastgesteld Met het vaststellen van de gemeenterekening 2008 ging de gemeenteraad afgelopen woensdagavond (8 juli) akkoord met de rekening en verantwoording van het gemeentebestuur over het afgelopen jaar. De behandeling van de jaarrekening werd onder meer bijgewoond door twaalf uitgenodigde Gasten van de Raad. Die waren voorafgaand aan de raadsbijeenkomst speciaal ontvangen door de raadsleden Leonie Rutte, Heidi Schreijer en Livina Waanders en raadsgriffier Gerrit Raaben.

Bij de behandeling van de gemeenterekening gaven Harry Belshof (D66) en Gerard Laarman (Leefbaar Haaksbergen) aan dat zij wel akkoord gingen met de zogeheten getrouwheid van de jaarrekening, maar dat zij zich niet achter de rechtmatigheid van de rekening konden scharen. Ze hadden onder meer kritiek op de overschrijdingen op een aantal onderdelen.

Gelijktijdig met de jaarrekening werd ook het Burgerjaarverslag 2008 van de burgemeester behandeld. Vanuit de raad werden daarover vooral positieve opmerkingen gemaakt. Kritiek was er op de bezorging van weekkrant de Haaksberger Koerier, waarmee het Burgerjaarverslag was verspreid.

De Kappen
"De kop dekte de lading van het artikel niet. Die was onjuist en tendentieus". Dat stelden wethouder Han Noordink en burgemeester Karel Loohuis over het artikel dat begin juli in de Twentsche Courant Tubantia verscheen over het aangekondigde onderzoek naar verdere professionalisering van theater De Kappen. Namens de vrijwilligers van het theater was aan het begin van de raadsvergadering gebruik gemaakt van het spreekrecht. Mevrouw Van Ulsen zei dat het verhaal in de krant hen onaangenaam had verrast. PvdA-fractievoorzitter Livina Waanders stelde tijdens de vragenronde vragen over het desbetreffende krantenartikel.