Gemeente Haaksbergen


Ook kinderopvang in basisschool Los Hoes
09-07-2009 Ook kinderopvang in basisschool Los Hoes Een deel van de nieuw te bouwen onderwijshuisvesting van basisschool Los Hoes wordt gereserveerd voor kinderopvang. Kinderdagverblijf Daantje sluit met de gemeente een tienjarige overeenkomst af voor de huur van ongeveer 500 m-2 in het pand waarin ook de school gevestigd wordt.

Door de extra 500 m-2 krijgt het pand overal twee verdiepingen, waar eerder een deel met twee verdiepingen en een deel met één verdieping bedoeld was. Met de uitbreiding van het gebouw voldoet het aan de stedenbouwkundige vereisten die op de nieuwe locatie tussen de Hengelosestraat en de Papaver gelden. De school, het kinderdagverblijf en de gemeente (als verhuurder) maken afspraken over gebruik van gezamenlijke ruimten in en om het gebouw. Behalve KOV (kinderopvang) Daantje was nog een kinderopvangorganisatie geïnteresseerd in huur van een deel van het gebouw. Het feit dat KOV Daantje en de school al sinds de start van het Los Hoes naast elkaar gevestigd zijn en nauw samenwerken is voor basisschool Los Hoes en Daantje reden om de samenwerking voor te willen zetten in de nieuwe locatie. Het college heeft vervolgens besloten de beschikbare ruimte te verhuren aan KOV Daantje.

Geen voorzieningencentrum
De gemeente is gelukkig met de komst van kinderopvang naar de nieuw te bouwen onderwijshuisvesting. Wethouder onderwijs Han Noordink: "Recentelijk heeft woningbouwcorporatie Domijn besloten het plan om een voorzieningencentrum bij de school te bouwen te laten varen. Dat voorzieningencentrum zou in de wijk Wissinkbrink komen en Domijn zou de ontwikkelaar daarvan zijn. Nu de school in de Hassinkbrink gebouwd wordt heeft de corporatie besloten daar geen voorzieningencentrum te realiseren. Dat is jammer, maar wel begrijpelijk vanuit het oogpunt van de corporatie, die het centrum in de nieuw te ontwikkelen wijk wilde bouwen. Daarom ben ik heel content, dat er toch een extra welzijnsvoorziening - namelijk kinderopvang - voor de wijk en ouders van leerlingen beschikbaar komt"