Gemeente Spijkenisse


Voordracht Lintjesregen sluit 15 augustus

09 juli 2009

Veel inwoners van Spijkenisse zetten zich in voor allerlei doelen. Zij doen dat in alle bescheidenheid en met grote betrokkenheid, gewoon omdat zij dat nodig vinden. Een Koninklijke Onderscheiding is voor dit werk een prachtige blijk van waardering. Veel onderscheidingen worden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen uitgereikt. Voor de Lintjesregen van 2010 kunnen mensen tot 15 augustus 2009 worden aangemeld.

Voor een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau moet sprake zijn van bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar ook mensen die één of meer opvallende prestaties hebben geleverd die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben, komen voor deze onderscheiding in aanmerking.

Criteria
Bij de beoordeling speelt niet alleen de aard, ook het belang van de verdiensten een rol. De maatschappelijke uitstraling en de betekenis zijn meer bepalend dan de duur van de periode waarin de verdiensten hebben plaatsgevonden.

Algemeen of tussentijds
De Lintjesregen vindt in 2010 op donderdag 29 april 2010 plaats. Voor deze gelegenheid moeten voorstellen ruim op tijd worden ingediend. Voor 2010 moeten de voordrachten vóór 15 augustus 2009 binnen zijn.

Daarnaast kan er tussentijds voor een speciale gelegenheid zoals onder andere een jubileum van een vereniging zijn, een afscheid, het bereiken van een mijlpaal een lintje aangevraagd worden. Voor een tussentijdse gelegenheid dient het voorstel 6 maanden van tevoren naar de burgemeester te worden gestuurd.

Voordracht
Om iemand voor te dragen, kan contact worden opgenomen met mevrouw A. de Haan of met mevrouw D. Wats van het Kabinet van de Burgemeester: (0181) 69 61 96. Er is ook een informatiepakket beschikbaar met daarin de folder `Ere wie ere toekomt', het aanvraagformulier en een memo over koninklijke onderscheidingen.

Externe links


* Lintjes Meer informatie over Koninklijke onderscheidingen en het indienen van een aanvraag is te vinden op www.lintjes.nl [Let op! De website opent in een nieuw venster]