Gemeente Wervershoof


Bezoek aan keten en buurthokken

09 jul 2009
In de maanden juli, augustus en de eerste helft van september wordt een bezoek gebracht aan alle huiskamer- en buurthokken en keten die in West-Friesland bekend zijn.
Dit inventarisatiebezoek is bedoeld om duidelijk te stellen wie de eigenaren zijn, hoe het staat met de veiligheid en de bewustwording van (overmatig) alcohol gebruik door jongeren.

De bezoeken worden uitgevoerd door een adviseur van PRIMO-nh (Provinciaal Instituut voor Maatschappelijke Ontwikkeling in Noord-Holland) en een medewerker van de betrokken gemeente. Met de bezoeken wil de Stuurgroep Jeugd, Alcohol & Drugs inzicht krijgen op wat er plaats vindt in de hokken en keten. De Stuurgroep is met name geïnteresseerd in hoeverre ouders en jongeren bewust zijn van de gevaren die er ontstaan door alcoholgebruik op jonge leeftijd.

In West-Friesland zijn ongeveer 23 hokken en keten bekend. Uit de eerste inventarisatie is gebleken dat er geen commerciële keten bij zijn. Tijdens de bezoeken, waarvoor een afspraak wordt gemaakt, wordt contact gelegd met de eigenaren. Ook wordt een vragenlijst doorgenomen over veiligheid, drank- en drugsgebruik, e.d. en wordt de locatie bekeken. De gegevens worden vastgelegd en geëvalueerd. Aan de hand daarvan worden volgende stappen uitgedacht. Sluiting van hokken en keten is daarbij niet uitgesloten. De bevindingen worden teruggekoppeld naar de gemeentes, en naar de eigenaren van de hokken en keten zelf.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171