Gemeente De Bilt


Kooprealisatieovereenkomst Synchroon BV & gemeente De Bilt ondertekend

Op woensdag 8 juli jl. ondertekenden Arie-Jan Ditewig, wethouder van gemeente De Bilt en Bart van Breukelen, directeur van Synchroon B.V. een kooprealisatieovereenkomst die de modernisering van winkelcentrum De Kwinkelier een belangrijke stap dichterbij brengt. De verbouwing start naar verwachting in de zomer van 2010.

Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers van de eigenaar en de projectontwikkelaar, maar ook winkeliers, raadsleden en leden van de klankbordgroep. Wethouder Ditewig sprak van een gedenkwaardig moment, omdat na een lange periode van overleg er nu kon worden getekend. De heer Van Breukelen nam de aanwezigen mee in de trends van consumentengedrag in de afgelopen periode en de verwachtingen voor de toekomst.

Het plan

Het plan voor De Kwinkelier gaat uit van realisatie van 120 woningen en/of appartementen. Het gaat om negentig koopwoningen aan de rand van het winkelcentrum en dertig huurwoningen boven de winkels in het verlengde van het Uilenpad. Verder wordt een uitbreiding van maximaal 4.500 vierkante meters winkelruimte toegestaan. De parkeergarage wordt uitgebreid en vernieuwd en het semi-openbaar gebied opnieuw ingericht.

Planning en proces

De komende periode wordt het bestemmingsplan opgesteld en wordt de welstandsnota aangevuld zodat realisatie van De Kwinkelier ook planologisch-juridisch mogelijk wordt. Na vaststelling van het bestemmingsplan (naar verwachting in het tweede kwartaal van 2010), kan de projectontwikkelaar een bouwaanvraag indienen. De ontwikkelaar is voornemens in de zomer van 2010 te starten met bouwen.

Voor meer informatie of het maken van afspraken voor interviews, kunt u contact opnemen met:
* Marieke Thissen, communicatieadviseur Gemeente De Bilt, tel. 06-20 444 759
* Karina Paardekooper, hoofd Communicatie Synchroon B.V., tel. 06-53 585 474

Bilthoven, 8 juli 2009