Politie Haaglanden

Persberichten 9 juli

Haaglanden, 09-07-2009

Beschonken bestuurder valt op
Den Haag - Een 21-jarige Voorschotenaar vestigde woensdag 8 julie de aandacht van surveillerende agenten op zich door een aparte rijstijl. De agenten zagen de man omstreeks 23.30 uur over de Schedeldoekshaven rijden. Toen hij bij het stoplicht weg wilde rijden, sloeg tot drie keer zijn motor af, terwijl zijn passagier rustig een biertje zat te drinken op de bijrijdersstoel. Ook raakte de bestuurder, toen hij zijn auto weer aan de praat had, tot twee keer toe de stoeprand. De Hagenaar negeerde de stoptekens van de agenten, zelfs toen zij de man signalen gaven met hun verlichting. Pas toen de agenten met hun auto voor de man gingen rijden en hem dwongen te stoppen, zette hij zijn auto stil. De Hagenaar, een beginnend bestuurder, werd aangehouden en blies op het politie 475 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Marktdievegges aangehouden
Den Haag - Marktkooplui hielden woensdag 8 juli omstreeks 12.00 uur twee Haagse dievegges (38 en 51 jaar) aan. De politie werd gewaarschuwd nadat de vrouwen bij verschillende kramen goederen weg hadden genomen. Op het bureau bekende één van de dames de diefstallen. De twee zullen donderdag verder verhoord worden.

Snelheidscontroles in Loosduinen
Den Haag/Loosduinen Politie Haaglanden hield woensdag 8 juli snelheidscontroles op de Ockenburghstraat en de Monsterseweg. Op de Ockenburghstraat passeerden tussen 13.30 uur en 17.30 uur 1254 voertuigen. De politie constateerde bij 203 van hen een overschrijding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u, terwijl er 50 km/u is toegestaan. Op de Monsterseweg reden 411 van de 1143 gecontroleerde vertuigen te hard. Ook hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. Alle snelheidsovertreders kunnen thuis een bekeuring verwachten.

Fietser aangereden in eenrichtingstraat
Den Haag - Een 59-jarige vrouwelijke fietser uit Den Haag raakte woensdagmiddag 8 juli om 13.15 uur gewond toen een 31-jarige automobiliste en plaatsgenote haar op de Neuhuyskade over het hoofd zag. De fietser reed tegen de richting de eenrichtingstraat in, doordat deze verkeersituatie niet aangegeven was op het punt waar zij de straat in fietste. De GGD vervoerde haar met voetletsel naar het ziekenhuis.

Gordolcontrole: 146 van de 150 dragen gordel
Den Haag - Tijdens een gordelcontrole op de Reigensbergenweg controleerden politieagenten woensdag 8 juli tussen 13.30 en 16.30 uur 150 automobilisten. Vier bestuurders droegen geen gordel. Eén belde niet handsfree met zijn mobiele telefoon. De vijf personen ontvingen een boete.

Vechtpartij op centraal station
Den Haag - Drie Hagenaars (36 tot 41 jaar) vochten donderdagochtend 9 juli om 16.25 uur op het centraal station met een 33-jarige Haagse stationsmedewerker. De stationsmedewerker liep hierbij letsel op. De drie passagiers zijn aangehouden. Politie Haaglanden achterhaalt camerabeelden en onderzoekt de zaak.

Gestolen scooter terecht
Den Haag - Een politieagent controleerde woensdag 8 juli om 10.32 uur een 15-jarige scooterrijder uit Den Haag, omdat hij vermoedde dat de jongen te jong was om te mogen rijden. Tijdens de controle op de Westduinweg bleek de scooter gestolen te zijn. De jongen, die eerst wilde vluchten, is meegenomen naar het politiebureau. Doordat de eigenaresse van de scooter aangifte van de diefstal had gedaan, is zij herrenigd met haar voertuig.

Beschonken bestuurder rijdt auto aan
Den Haag - Een 29-jarige Hagenaar werd woensdag 8 juli aangehouden nadat hij op de Assendelfstraat bij het wegrijden een geparkeerde auto had aangereden. Omstreeks 15.20 uur kreeg de politie de melding dat in de Assendelftstraat iemand was weggereden nadat hij een geparkeerde auto had aangereden. Meerdere politieeenheden zochten naar de bewuste auto, waarvan het kenteken bekend was. Een motoragent trof de auto, met daarin de 29-jarige bestuurder, op de Lutherse Burgwal. De agent hield de bestuurder aan. Omdat de agent vermoedde dat de man gedronken had, moest deze een blaastest doen. Hij blies 595 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto werd in beslaggenomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

Hennepkwekerij ontruimd
Rijswijk - In een woning aan de Hoogkamerlaan trof de politie woensdag 8 juli een hennepkwekerij aan. Op aanwijzing van de bewoner troffen agenten in totaal 215 planten op de als kwekerij ingerichte zolder aan. De kwekerij werd ontmanteld en vernietigd. De 23-jarige bewoner van de woning, werd aangehouden.
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Betrapt bij stelen broodkratten
Leidschendam Een medewerker van een supermarkt aan het Duindoorn betrapte woensdag 8 juli omstreeks 18.30 uur een 44-jarige man uit Voorburg die uit een vrachtwagen broodkratten wilde stelen. De man had al enkele kratten vast toen de medewerker hem naar zijn auto zag lopen. De Voorburger werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

Man valt van ladder
Wassenaar Een 65-jarige man uit Wassenaar raakte dinsdag 8 juli omstreeks 13.35 uur gewond toen hij in een kelder van een woning aan de Ridderlaan werkzaamheden verrichtte en van een ladder viel. Met een hoofdwond en gebroken ribben is het slachtoffer naar een ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

HTM-controleurs belaagd
Rijswijk - Twee mannen en twee vrouwen wilden woensdag 8 juli omstreeks 16.30 uur de tram uit toen zij door controleurs van de HTM werden gevraagd werden naar hun vervoersbewijs. De vier hadden geen geldig vervoersbewijs en probeerden weg te komen. De controleurs beletten dat. Één van de vier, een 26-jarige man uit Den Haag, sloeg en beledigde een HTM controleur. De Hagenaar werd aangehouden en moest mee naar een politiebureau. Met een proces verbaal op zak kon hij naar huis.

Snelheidscontrole
Rijswijk - Bij een radarsnelheidscontrole woensdag 8 juli op de Generaal Spoorlaan tussen 07.30 uur en 12.15 uur bleken 87 van de duizend automobilisten te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Jongen (15) gewond na aanrijding met bestelauto Honselersdijk - Een 15-jarige Honselersdijker raakte woensdag 8 juli gewond toen hij met een scooter tegen een bestelauto reed op de Nieuweweg. De jongen reed omstreeks drie uur met een 14-jarige passagier achterop op het (brom-)fietspad langs de Nieuweweg. Hij zag te laat dat op het fietspad een bestelauto reed, die rechtsaf sloeg. Een aanrijding was onvermijdelijk. De jongen bleek door de klap een hersenschudding en een gebroken pols te hebben. Zijn passagier raakte niet gewond. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietscontrole
Zoetermeer De politie controleerde woensdag 8 juli tussen 12.30 en 15.00 uur het bromfietsverkeer op de Zegwaartseweg. De politie controleerde 40 bromfietsers. In 18 gevallen bleek er sprake te zijn van een overtreding (technisch gebrek/geen kentekenbewijs). De politie nam twee bromfietsen in beslag. Een Zoetermeerder raakte ook zijn bromfiets kwijt omdat hij voor de derde keer zonder rijbewijs reed.