Gemeente Geertruidenberg


Henricusgebouw winnaar Mijn Mooi Brabant

Het Henricusgebouw in Raamsdonksveer is de winnende rommellocaties van het project Mijn mooi Brabant. Vanmorgen maakte gedeputeerde Paul Rüpp bekend dat het voormalige schoolgebouw en het bijbehorende Schoolpad voor een bedrag van ongeveer EUR 700.000 opgeknapt gaat worden op kosten van de provincie. Het Henricusgebouw kreeg 4000 stemmen, veruit het meeste van alle locaties waar in totaal 29.000 keer op gestemd werd.

,,We zijn hier natuurlijk superenthousiast over", aldus een blije burgemeester M. Meijer in een eerste reactie. Samen met voorzitter Bert van den Kieboom van de Stichting Veers Erfgoed was hij aanwezig op de bijeenkomst waar de winnaars bekend werden gemaakt.

De gemeente Geertruidenberg heeft bij de aanmelding voor het project Mijn Mooi Brabant nauw samengewerkt met Stichting Veers Erfgoed en de gebroeders Zijlmans, eigenaren van het pand. De vrijwilligers van Veers Erfgoed hebben de afgelopen weken uitgebreid campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen via Internet binnen te halen voor het Henricusgebouw. Inwoners van de provincie Noord-Brabant konden kiezen uit 21 genomineerde locaties, verdeeld over 3 categorieën. In de categorie van de gemeente Geertruidenberg zijn 2 van de 7 locaties als winnaar uit de bus gekomen.

Het Henricusgebouw is een voormalig school- en verenigingsgebouw aan het Schoolpad dat dateert uit 1872. Bedoeling is om het pand en de omgeving te restaureren. Het gebouw zou vervolgens een passende sociaal-culturele bestemming moeten krijgen, onder beheer van een stichting. Wanneer de provincie gaat beginnen met de werkzaamheden is nog niet bekend. Hierover moeten tussen gemeente, provincie en de eigenaren nog afspraken worden gemaakt.