Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 09-07-2009

Brandstichting

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd er brand gesticht in een woning aan de Ariaweg.

Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding van een woningbrand. Politie en brandweer gingen direct ter plaatse. De bewoners waren al uit de woning gevlucht evenals de buren.

De brand werd geblust en al snel werd duidelijk dat er brand was gesticht in de woning. De bewoners van naastgelegen woningen konden hun woning weer in na het blussen van de brand. De getroffen woning is voorlopig onbewoonbaar.

De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen te bellen met 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Doorgereden na aanrijding

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden voor doorrijden na aanrijding.

Omstreeks 11.30 uur parkeerde een 61-jarige automobilist uit Amersfoort zijn auto aan de Noordewierweg. Toen hij uitstapte werd hij aangereden door een 34-jarige man uit Bunschoten spakenburg. De man had door deze aanrijding last van zijn rug en benen en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de veroorzaker zijn auto had geparkeerd. Van omstanders werd begrepen dat de 34-jarige man vertelde dat hij eerst zijn kind ging halen. Toen de man terugkwam werd hij aangehouden voor doorrijden na aanrijding omdat hij geen hulp had verleend aan het slachtoffer.

Verdachte personen aangehouden

AMERFOORT- Op donderdagochtend werden twee personen aangehouden omdat ze zich verdacht gedroegen. Omstreeks 01.20 uur kregen agenten de melding dat een verdachte auto reed op de Lageweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto met de drie inzittenden aan. Bij nader onderzoek in de auto werden latex handschoenen, een zwarte muts en een vlindermes aangetroffen. Deze goederen waren mogelijk afkomstig van de 19-jarige man uit Bunschoten en hij werd aangehouden. Een 18-jarige man eveneens uit Bunschoten kon zich niet legitimeren en werd eveneens aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verfspuiter

LEUSDEN- In de nacht van vrijdag 19 juni op 20 juni werden enkele autos ondergespoten met oranje verf. In de wijk Ruige Veld werden, zoals nu bekend, twee autos, een kabelhuisje en een zijgevel van een flat beklad met oranje verf. Ook werd de fietstunnel bij het Vliet beklad. De politie is druk bezig met dit onderzoek en is er achter gekomen dat er vermoedelijk ook een andere auto is beklad, een Nissan. Hier is echter nog geen aangifte van binnengekomen bij de politie. De politie verzoekt andere benadeelden en/of getuigen zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid, 0900-8844.