Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 09-07-2009

Heling

NIEUWGEIN- In de middag van woensdag 8 juli heeft de politie een 14-jarige Nieuwegeiner aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

Agenten zagen de verdachte omstreeks 14.50 uur fietsen op de Hildo Kropstraat en zagen dat er geen slot op de fiets zat. De agenten hebben de verdachte hierop staande gehouden en framenummer gecontroleerd. De fiets bleek van diefstal afkomstig en hierop werd de jongen aangehouden. Op het politiebureau heeft de jongen afstand gedaan van de fiets.

De politie heeft de zaak in behandeling.

Beroving

NIEUWEGEIN- In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juli is een 21-jarige man uit Nieuwegein slachtoffer geworden van een beroving.

De man stapte uit de tram en liep richting de Sonatelaan om zijn fiets uit de stalling te halen. Toen hij op zijn fiets stapte werd hij tegengehouden door vier jongens die een buitenlandse taal spraken. Zij maande de jongen om van zijn fiets af te stappen. Toen hij dit weigerde werd hij van zijn fiets getrokken waarbij hij met zijn hoofd op de grond viel. Op de grond liggend werden de jaszakken van de jonge betast. Hierop gingen de daders ervandoor met een mobiele telefoon.

De politie is op zoek naar getuigen die omstreeks 01.05 uur iets hebben gezien aan de Sonatelaan ter hoogte van de fietsenstalling. Het signalement van één van de verdachten is als volgt:


- Getinte jongen


- Lengte 1.75


- Ongeveer 16 jaar oud


- Donker haar tot in de nek achterover gekamt


- Droeg spijkerbroek en zwarte blouse

Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen naar 0800-7000.

Conflict

NIEUWEGEIN- Op woensdag 8 juli heeft zich een conflict plaatsgevonden aan de Ravenswade omstreeks 20.15 uur.

Drie mannen van 20, 21 en 23 uit Arnhem kwamen melding maken op het politiebureau dat er op twee van de drie was ingereden door een 21-jarige Utrechter. De drie mannen uit Arnhem verklaarden dat zij mogelijk de 21-jarige Utrechter hadden afgesneden op de Ravenswade. De 21-jarige man heeft de drie hierop klem gereden en is er een woordenwisseling ontstaan waarna de 21-jarige Utrechter op twee van de drie mannen is ingereden. De twee zijn ternauwernood in de bus gedoken. De 21-jarige Utrecht heeft met zijn voertuig de bus van de drie mannen geraakt. Geen van de drie mannen liepen geen verwondingen op.

De politie onderzoekt de zaak.