Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.50 uur

Utrecht, 09-07-2009

Verkeerscontrole

MAARSSEN- In de avond van woensdag 8 juli heeft de politie diverse bromfietsen gecontroleerd op technische mankementen.

De verkeerscontroles vonden plaats op het Harmonieplein, Bisonspoor en aan de Maarssenbroeksedijk. In totaal werden 88 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan verkeerden er 51 in goede staat en 37 hadden mankementen. De politie schreef 22 bekeuringen uit voor te hard rijden, 7x overige gedragingen, 6x overschrijding geluid 3x rijbewijs niet kunnen tonen, 3x niet tonen kentekenbewijs, 2x remmen ondeugdelijk, 2x geen rijbewijs, 1x geen helm, 1x gladde band, 1x kapot achterlicht. In twee gevallen is er vrijwillig afstand gedaan van een uitlaat en één keer van een begrenzer.

De scootercontrole is georganiseerd door de politiesurveillanten van Maarssen waarbij zij ondersteuning kregen van het wijkteam Maarssen en het scooterteam politie Utrecht. De gemeente Maarssen heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat de surveillanten regelmatig deze doelgroep controleert.

Diefstal auto

HARMELEN- In de avond van woensdag 8 juli omstreeks 21.15 uur heeft de politie twee mannen uit IJsselstein en Schoonhoven aangehouden.

De politie hielden de twee verdachten aan op verdenking van diefstal van een auto. Agenten zagen de twee mannen van 21 en 23 jaar oud rijden op de A12. De agenten konden aan de hand van het kenteken achterhalen dat de auto als gestolen geregistreerd stond.

De twee mannen werden ter hoogte van het tankstation Hellevliet aangehouden.

De politie heeft de verdachte ingesloten voor verhoor en heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal uit bedrijf

AMSTELHOEK- Op woensdagavond 8 juli heeft de politie twee mannen van uit Rijnsaterwoude en Amstelveen aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf aan de Mijdrechtse Zuwe.

De politie kreeg omstreeks 23.05 uur een melding dat de twee mannen van 23 en 30 jaar oud aan de Mijdrechtse Zuwe spullen aan het inladen waren in een busje. Een getuige die ter plaatse kwam belde de politie. De getuige kon twee mannen staande houden. Ter plaatse kon de politie de twee mannen aanhouden en overbrengen naar het bureau.

De politie heeft de verdachten ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval

WOERDEN- Woensdagavond 8 juli heeft zich een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising aan van de Harzstraat en Cattenbroekerdijk.

Agenten werden aangesproken door een 16-jarige jongen uit Oudewater die was aangereden door een auto toen hij op zijn fiets zat. De jongen hield aan het ongeval een kapotte knie over, een kapotte broek en een slag in zijn wiel. De automobilist is doorgereden na de aanrijding. De agenten hebben in de omgeving nog wel uitgekeken naar de automobilist maar hebben niets aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement van de auto is als volgt:


- Donkerblauwe Opel Corsa ( nieuw model )


- Kenteken begint mogelijk met een B

Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen naar 0800-7000.