Ledzworld Technology introduceert de LED-lamp van de toekomst

09/07/2009 11:35

Ledzworld Technology


- De warme kleur, lichtopbrengst en sfeerbeleving van traditionele verlichting in combinatie met de energiezuinigheid van LED -

Penang, Maleisië, 9 juli 2009 - Ledzworld Technology, introduceert een nieuwe lijn professionele LED-retrofitoplossingen, gebaseerd op een aantal innovaties in LED-technologie. De in Nederland en Maleisië ontwikkelde lampenserie bestaat uit professionele halogeen- en gloeilampvervangers en downlighters. De lampen onderscheiden zich doordat ze de energiezuinigheid en lange levensduur van LED combineren met de warme kleuren, lichtopbrengst en dimmogelijkheden van traditionele verlichting. Dankzij deze combinatie van producteigenschappen zijn de Ledzworld lampen de eerste écht volwaardige vervangers voor traditionele gloei- en halogeenlampen.

In tegenstelling tot de meeste LED-toepassingen, zijn de lampen van Ledzworld traploos dimbaar op vrijwel alle typen dimmers. Uniek hierbij is, dat de lampen net als traditionele dimbare verlichting tijdens het dimmen gelijkmatig van lichtkleur veranderen. Dankzij de door Ledzworld ontwikkelde en gepatenteerde Colour Temperature Adjusted (CTA)-dimfunctie, geven ze op de hoogste dimstand een heldere, softtone kleur, terwijl ze op de laagste stand een warme flamekleur produceren, geschikt voor een zachtere sfeerverlichting. Met deze nieuwe dimmogelijkheden kan iedere gewenste sfeer gecreëerd worden, iets wat tot nu toe alleen was weggelegd voor traditionele lampen.

Door de specifieke aansturing hebben de lampen, afhankelijk van het model, een power factor tussen de 0.85 en 0.93, hoger dan enige andere lamp op de markt. Dit betekent dat de lampen nagenoeg geen blindstroom veroorzaken, een probleem waar veel LED-toepassingen mee kampen. Verder verbruiken ze 80-90% minder energie dan traditionele lampen en zijn gemiddeld zelfs 50% energiezuiniger dan spaarlampen. Een geavanceerd ingebouwd temperatuurcontrolesysteem (TCS), zorgt ervoor dat de elektronische onderdelen van de lamp niet oververhit kunnen raken, waardoor de lampen tenminste 35.000 branduren meegaan. Deze langere levensduur resulteert niet alleen in een kostenbesparing voor de gebruiker, maar ook in een significante CO-2 besparing.

De nieuwe lampen passen op alle standaard typen fittingen en produceren warme, witte kleuren en een lichtopbrengst die vergelijkbaar is met traditionele verlichting. Tevens onderscheiden de lampen zich in vormgeving van andere LED-lampen met een eigentijds design, waardoor ze een aanvulling vormen op het interieur van nu. Alle lampen van Ledzworld zijn sinds juli 2009 volledig goedgekeurd op productveiligheid door KEMA (CE) en specificaties worden getest door onafhankelijke meetinstituten, zoals het Nederlands Metrologisch Instituut VSL.

"Mensen worden zich er steeds meer van bewust dat de juiste verlichting wonderen kan verrichten voor een interieur, of het nu gaat om verlichting van een huiskamer, kantoorgebouw, winkelpand of hotellobby", zeggen de ondernemers van Ledzworld Technology. "Wij hebben deze lampen ontwikkeld vanuit de basisgedachte dat een gezellig licht, warme kleuren en een aantrekkelijk design zeer goed samen kunnen gaan met de energie-efficiëntie van LED. Met deze nieuwe lijn willen we zelfs de meest kritische eindgebruiker ervan overtuigen dat LED een uitstekend alternatief kan vormen voor traditionele decoratieve verlichting."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ledzworld.com