Gemeente Brummen


Vervolgstappen voor Centrumplan Brummen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 09-07-2009)

Een stedenbouwkundig bureau gaat vanaf september met de uitkomsten van het burgerdebat aan de slag om het Masterplan voor het centrum van Brummen te maken. Dit gebeurt op interactieve wijze met de werkgroep Brummen, een werkgroep Ondernemers en een Consultatiegroep. De planning is voor de zomer van 2010 een concept Masterplan gereed te hebben.

In september komt de werkgroep Brummen voor het eerst bijeen. Naast zes bewoners zijn ook zes georgani-seerde partijen uitgenodigd voor deze werkgroep. Dat zijn de Ondernemersvereniging Brummen, de Wijkraad Brummen Centraal, de Stichting Welzijn Brummen, de Eerste Lijnzorg, de Woningstichting Brummen en de betrokken scholen (Pancratius en Wilhelmina). Onder begeleiding van een externe deskundige werkt de Ondernemersvereniging Brummen aan een ondernemersvisie op het centrum. Zij hebben daartoe een eigen werkgroep geformeerd.

Daarnaast komt er ook een consultatiegroep. Dat zijn personen die de gemeente kan raadplegen als ze op een bepaald gebied advies wil. Hiervoor zijn uitgenodigd: een afvaardiging van de Marktcommissie, de Stichting Riwis, de Bibliotheek, Thuiszorg Verian, de Wmo-adviesraad, de Monumentencommissie, de vereniging Monumenteneigenaren,de wijkraden Oliemolen en Rhienderen en de Ouderen Adviesraad.

Nota Burgerdebat
Op 18 maart organiseerde de gemeente een burgerdebat over het centrum van Brummen. Inwoners, ondernemers en organisaties konden aan de hand van themas meedenken over een nieuw centrum. De uitkomsten zijn de bouwstenen voor het Centrumplan Brummen. Een belangrijke opgave voor de gemeente en de stedenbouwkundige die het masterplan gaat maken is het behouden van het dorpse, rustige karakter van Brummen.

Meer informatie op deze website
De Nota Burgerdebat, met daarin alle uitkomsten, ligt ter inzage op het gemeentehuis en de dependance in Eerbeek. Ook is hij te downloaden op de speciale projectpagina. Dit geldt ook voor de eerste nieuwsbrief die begin juli is verschenen.