Steven Sinofsky gepromoveerd tot President van Windows Division bij Microsoft 09/07/2009 12:27

PR Newswire

REDMOND, Washington, July 9 /PRNewswire/ --

- Tami Reller gaat leiding geven aan Windows Marketing and Finance.

Steven Sinofsky is vandaag gepromoveerd tot president van de Windows-division bij Microsoft. Sinofsky is al 20 jaar in dienst van Microsoft en voerde de laatste tijd de leiding over de Windows and Windows Live Engineering Group, die mede mogelijk heeft gemaakt dat Windows 7 al op 22 oktober beschikbaar komt.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO)

In zijn functie van president krijgt Sinofsky de verantwoordelijkheid over de Windows-divisie, met inbegrip van zowel de technische als marketing aspecten van Windows, Windows Live en Internet Explorer.

"Steven Sinofsky heeft aangetoond het vermogen te hebben leiding te geven aan omvangrijke teams die uitstekende producten leveren. Het werk dat hij en zijn team hebben verzet om Windows 7 klaar te stomen voor de markt laat overduidelijk zien hoe software van wereldklasse wordt ontwikkeld en op de markt gebracht," aldus Steve Ballmer, CEO van Microsoft. "Hij is de aangewezen man om de Windows-groep te leiden."

Sinofsky begon zijn carrière bij Microsoft in 1989 als engineer en heeft vervolgens diverse functies gehad binnen de productteams van Microsoft. Zijn volledige biografie is te vinden op
http://www.microsoft.com/presspass/exec/ssinofsky/.

Daarnaast zal Tami Reller
(http://www.microsoft.com/presspass/exec/treller/), momenteel Chief Financial Officer (CFO) voor de Windows Division, de aanvullende verantwoordelijkheid voor marketing op zich nemen. Bill Veghte
(http://www.microsoft.com/presspass/exec/veghte/) krijgt een andere leidinggevende functie bij het bedrijf. Welke dat is, wordt later dit jaar bekendgemaakt. De overgang tussen Reller en Veghte zal volgens de planning eind juli plaatsvinden, op het moment dat Windows 7 gereed is voor productie.

Reller kwam in 2001 in dienst bij Microsoft in het kader van de overname van Great Plains Software Inc. Reller was op het moment van de overname CFO bij Great Plains en had voordien al diverse hoge functies vervuld op het gebied van marketing, sales en algemeen management. Na haar indiensttreding bij Microsoft heeft ze diverse leidinggevende functies vervuld, waaronder die van Corporate Vice President van Marketing bij Microsoft Business Solutions, waar ze verantwoordelijk was voor de lancering van de naam Microsoft Dynamics. Ze komt onder direct toezicht van Sinofsky en behoudt daarnaast haar verantwoordelijkheden als CFO.

"Tami heeft niet alleen grondige kennis van het Windows-bedrijf, maar ze beschikt tevens over ervaring op het gebied van marketing en financiering. Bovendien onderhoudt ze al heel lang sterke en uiterst nuttige relaties met partners op het gebied van zakelijke software," aldus Sinofsky.

Jon DeVaan zal aanblijven in de functie van Senior Vice President onder Sinofsky. DeVaan was manager van het engineering team dat verantwoordelijk was voor de kerncomponenten van zowel Windows 7 als Windows Server 2008 R2. DeVaan werkt al 25 jaar bij Microsoft. Zijn volledige biografie is te vinden op http://www.microsoft.com/presspass/exec/devaan/.

Microsoft (Nasdaq: MSFT), opgericht in 1975, is wereldleider op het gebied van software, diensten en oplossingen die mensen en bedrijven helpen hun volledige potentieel te verwezenlijken.

Rapid Response Team van Waggener Edstrom Worldwide, +1-503-443-7070, rrt@waggeneredstrom.com, voor Microsoft; OPMERKING VOOR EDITORS: Als u meer informatie over Microsoft wilt bekijken, kunt u terecht op de webpagina van Microsoft op het adres http://www.microsoft.com/presspass, onderdeel van de webpagina's met bedrijfsinformatie van Microsoft. Webkoppelingen, telefoonnummers en titels zijn correct op het tijdstip van publicatie,aar kunnen nadien zijn gewijzigd. Voor aanvullende assistentie kunnen journalisten en analisten contact opnemen met het Rapid Response Team van Microsoft of andere contactpersonen die worden vermeld op http://www.microsoft.com/presspass/contactpr.mspx; LOGO: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO






-