Erasmus Universiteit Rotterdam

EUR ondertekent Charter Talent naar de Top

Nog meer aandacht voor vrouwelijk talent

Op vrijdag 3 juli 2009 heeft het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam het Charter Talent naar de Top getekend. De EUR sluit zich daarmee aan bij de andere 86 Nederlandse organisaties, die zich hebben verbonden aan de ambitie om meer te doen met vrouwelijk talent. Het belangrijkste uitgangspunt van het Charter, een grotere toestroom en doorstroom van vrouwen in hogere functies, sluit goed aan bij het beleid van de EUR. De Rotterdamse universiteit streeft naar personeelsbestand dat op alle niveaus plaats biedt aan talent en zo een betere afspiegeling vormt van de samenleving.

Op de Erasmus Universiteit Rotterdam kreeg het diversiteitsbeleid in 2006 een nieuwe impuls, om meer diversiteit binnen het wetenschappelijk personeel te krijgen en om allochtonen te stimuleren een wetenschappelijke loopbaan te starten. Alle faculteiten zijn gestart met actiepunten binnen het project `Participatie als Prioriteit'. Een van de speerpunten is stipendia en subsidies van het College van Bestuur voor faculteiten die een vrouwelijke of allochtone hoogleraar aanstellen. Bij de Erasmus School of Law worden allochtone masterstudenten als student-assistent gekoppeld aan een promovendus, met de bedoeling hen te interesseren voor een wetenschappelijke carrière.

Het komende half jaar gebruikt de EUR om passende doelstellingen en strategie te formuleren, zodat de universiteit in januari 2010 haar nulmeting kan indienen bij de Monitoring Commissie Talent; onderdeel van het Charter.

Het Charter Talent naar de Top is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen VNO-NCW, de FNV, de SER en de overheid. Het bevordert een beleid waarin zowel vrouwelijk als mannelijk talent in gelijke mate wordt ontwikkeld, zodat een meer evenredige vertegenwoordiging van vrouwen en mannen in de top wordt bereikt. Zowel vele internationale ondernemingen (KPMG, ING) als Nederlandse universiteiten (TU Delft, Universiteit Utrecht) hebben de Charter ondertekend.