Gemeente Kaag en Braassem

Woondiensten Aarwoude koopt woningen centrumplan Leimuiden foto van huizen.jpg

Ontwikkelaar Leyten heeft een principeafspraak met Woondiensten Aarwoude dat de woningcorporatie de sociale woningen uit het centrumplan Leimuiden zal kopen.

In het nieuwe dorpshart van Leimuiden komen onder andere sociale huurwoningen, duurdere huurwoningen en groepswoningen met zorg. Zodra het voorlopig ontwerp van het dorpshart klaar is â naar verwachting in het najaar van 2009 âwillen de partijen een definitief contract tekenen. Woondiensten Aarwoude hecht veel waarde aan nieuwe en betaalbare levensloopbestendige huurwoningen in het centrumplan. Deze zijn hard nodig omdat ook in de gemeente Kaag en Braassem de vergrijzing de komende jaren fors zal toenemen.

Â

Het dorpshart van Leimuiden wordt opgeknapt. Het centrum van Leimuiden oogt nu rommelig en onoverzichtelijk. Door winkels rond een overzichtelijk en aantrekkelijk plein te plaatsen en woningen er omheen te bouwen, wil de gemeente het dorpshart weer aantrekkelijk maken. Projectontwikkelaar Leyten werkt hierin samen met de gemeente Kaag en Braassem. In het nieuwe dorpshart komen naast huurwoningen en winkels sociale, middeldure en dure koopappartementen voor starters en vijfenvijftig plussers. Ook komen er woningen met een tuin voor gezinnen.

Â

Op www.dorpshartleimuiden.nl vindt meer informatie over het nieuwe dorpshart Leimuiden .

Â

Â