Politie Zaanstreek-waterland

Veertien auto's opengebroken, verdachten aangehouden

Zaandam, 09-07-2009 o De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie personen aangehouden die ervan worden verdacht bij veertien personenauto's een ruit te hebben ingeslagen en onder andere navigatieapparatuur te hebben gestolen.

Rond kwart over drie 's nachts kreeg de politie de melding dat bij het flatgebouw IJdoorn twee personen tussen geparkeerde auto's doorliepen. De politie spoedde zich met drie eenheden naar de flat, maar troffen daar niemand aan.

Terwijl met getuigen werd gesproken kwam een tweede melding binnen dat bij de flat Noordwachter twee personen op het parkeerterrein liepen. Bovendien werden knallen gehoord. De politie rende naar de flat, zag twee verdachte personen en sloop naar hen toe. Op korte afstand van de verdachten hoorde de politie dat een autoruit werd ingeslagen en kwam meteen in actie.

De twee verdachten, een 21- jarige en een 31-jarige Amsterdammer, waren in het bezit van life-hammers en navigatieapparatuur en werden aangehouden. Een derde verdachte, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had zich verstopt in een nabij geparkeerde auto, maar werd door de politie ontdekt. De politie is een onderzoek gestart.