Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 9 juli 2009

* KENTEKENCONTROLE GEHOUDEN
Politieagenten hielden woensdag een controle bij het Varkenoordseviaduct. Het kenteken van passerende weggebruikers werd gecontroleerd.
In totaal leidde dit tot 62 bekeuringen. Onder andere het niet tonen van een rijbewijs, niet hebben van een goed kinderbeveiligingssysteem, onverzekerd rijden en het niet handsfree bellen werden bekeurd.
In totaal moesten acht mensen achterstallige boetes betalen voor een totaalbedrag van 3863,17 euro.
De politie controleerde 25 brom- en snorfietsen waarna 7 bestuurders werden bekeurd voor overschrijding van de constructiesnelheid.
Tien bestuurders werden bekeurd omdat de ruiten van de auto's te weinig lichtdoorlatend waren.

* POLITIE ARRESTEERT INBREKER
De politie heeft vannacht een 36-jarige Rotterdammer aangehouden kort na een inbraak in een dokterspraktijk aan de Pleinweg. In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie rond half drie de melding dat er werd ingebroken. Direct gingen meerdere politie-eenheden naar de praktijk en zij stelden een onderzoek in de omgeving in.
Aan de achterkant van het pand, in een schuurtje, zat de verdachte. Hij is gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.


* ROODLICHT CONTROLE NA KLACHTEN
Op de kruising van de Rozenlaan met de Kleiweg en de Uitweg worden rode verkeerslichten regelmatig genegeerd. Hierdoor ontstaan er gevaarlijke verkeerssituaties.
Weggebruikers die hier regelmatig rijden en omwonenden hebben dan ook klachten ingediend bij de politie.
Woensdagmiddag is er tussen drie en vier uur gecontroleerd. In totaal werden er 26 bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen op de kruising. Niet alleen het negeren van een rood licht maar ook het blokkeren van de kruising werd bekeurd.


* AUTOINBREKER AANGEHOUDEN
Met behulp van een alerte getuige hebben politieagenten woensdagmiddag een 55-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van inbraak in een auto.
Een getuige zag dat er aan de Beukendaal een autoradio gestolen werd uit een auto. Hij achtervolgde de verdachte. Op het moment dat de Rotterdammer dit door kreeg gooide hij de radio weg en ging er op een fiets vandoor. Een tweede getuige waarschuwde de politie en achtervolgde de 55-jarige man op zijn fiets. De inbreker was het hier niet mee eens. Hij draaide zich om en sneed de band van zijn achtervolger lek met een mes.
Op dat moment, rond 12:30, zagen de agenten het tweetal rijden op de Johannes Brandstraat. Hier werd de verdachte gearresteerd. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.