Senternovem

09-07-2009 | Oproep tot bijdrage 'Groen Akkoord'

Deze week is vanuit het ministerie van VROM aan alle bestuurders van de provincies, gemeenten en waterschappen een oproep gedaan om mee te doen aan het `Groen akkoord'. Minister Cramer wijst in een brief op het klimaatprobleem die in tegenstelling tot de financiële crisis cyclisch karakter kent en erger wordt. Door een gezamenlijke krachtinspanning waarbij overheden hun verantwoordelijkheid nemen, kan het beheerst worden. Met het `Groen Akkoord' slaan gemeenten, provincies, waterschappen en het rijk de handen in een voor een betere economie en klimaat. Het `Groen Akkoord' zal in de loop van september gesloten worden.

Gemeenten, provincies, waterschappen en het rijk nemen al hun verantwoordelijkheid en voeren al tal van initiatieven uit. Enerzijds door initiatieven van bedrijven, woningcorporaties en burgers te stimuleren. Anderzijds door zelf het goede voorbeeld te geven door bijvoorbeeld te investeren in energiezuinige openbare verlichting, scholen en de eigen gebouwen. Er is een klimaatbeweging op lokaal en regionaal niveau ontstaan.
Het 'Groen Akkoord' heeft als doelstelling informeren, verbinden en zal een versterking zijn tussen het huidige klimaatakkoord tussen rijk, gemeenten en provincies.

De brieven naar gemeenten, provincies en waterschappen kunt u hieronder downloaden.

Downloads

Oproep tot bijdrage aan Groen Akkoord College van Burgemeester en Wethouders
Oproep tot bijdrage aan Groen Akkoord College van Gedeputeerde Staten

Oproep tot bijdrage aan Groen Akkoord Unie van Waterschappen [pdf, 100,35 Kb]