Gemeente Almere

Gemeente Almere verzekert haar vrijwilligers

09-07-2009

logo VMCA De gemeente Almere heeft met ingang van 1 juli 2009 een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers die bij organisaties in Almere werken, zijn dan automatisch verzekerd. De gemeente biedt deze verzekering gratis aan en wil hiermee de mogelijke gevolgen van de risico's die vrijwilligers tijdens het uitvoeren van hun vrijwilligerswerk lopen beperken. Het gaat erom het maatschappelijk belang van het vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren.

Informatiebijeenkomst
Om de vrijwilligers te informeren organiseert de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA), in samenwerking met de gemeente Almere en Centraal Beheer, een informatiebijeenkomst op 16 september 2009. Tijdens de informatiebijeenkomst geeft een medewerker van Centraal Beheer voorlichting, met nadere uitleg over de polis van de gemeentelijke vrijwilligersverzekering. Daarnaast krijgen organisaties de ruimte om vragen te stellen.

Wanneer en waar
Woensdag 16 september 2009 in gebouw `De Hoek' van de VMCA: Wagenmakerbaan 43. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan door voor 8 september een e-mail te sturen naar k.miedema@vmca.nl, onder vermelding van 'informatiebijeenkomst gemeentelijke vrijwilligersverzekering'.

Meer informatie?
Op de website van de VMCA is meer informatie te vinden over de vrijwilligersverzekering.

IFRAME:
http://kaart.almere.nl/aikwms/default/Kaart.asp?X=143249&Y=486861&Zoom =7