Janssen De Jong Groep

Reactie Janssen de Jong Groep op maatregelen Gemeente Heerlen

7 Jul 2009

Janssen de Jong Groep reageert met onderstaande verklaring op het toekennen door de Gemeente Heerlen van strafpunten:

"Janssen de Jong Infra krijgt 10 strafpunten van de Gemeente Heerlen. Dat komt omdat enkele werknemers verdacht worden van zaken die niet door de beugel kunnen. Ook wij keuren die gedragingen beslist ten strengste af! Maar zij zijn nog niet veroordeeld, de zaak is nog in onderzoek. In ons land geldt het beginsel dat niemand schuldig is totdat hij door een rechter is veroordeeld.

Onze dochteronderneming Janssen de Jong Infra is echter helemaal geen verdachte maar wordt nu door de Gemeente Heerlen wel veroordeeld. Zij wordt voor enkele jaren uitgesloten van opdrachten in Heerlen. Janssen de Jong Groep neemt intussen een reeks verregaande maatregelen om misstanden aan te pakken en zo mogelijk uit te sluiten.

De gemeente Heerlen is hiervan uitvoerig op de hoogte gesteld. Corruptie kan niet door de beugel; dat geldt overigens ook voor de van corruptie verdachte ambtenaren van de gemeente Heerlen. Maar voor de 500 goedwillende en hardwerkende medewerkers van Janssen de Jong Infra staat door maatregelen als van de gemeente Heerlen de werkgelegenheid op het spel. Wij kunnen dit niet accepteren en zullen ons verzetten tegen die maatregelen en deze aan een rechter voorleggen."

Perscontacten via Charles Huijskens, telefoonnummer 020 - 6 855 955 of 06 - 53 10 50 72.