Gemeente Rotterdam

Tien studenten kwamen vrijdag tijdens een feestelijke bijeenkomst in Espressobar Lungo als winnaars uit de bus van de actie Topappartementen voor Topstudenten. Uit handen van wethouder Karakus kregen zij de sleutel van hun gloednieuwe appartement overhandigd.

In het kader van de actie Topappartementen voor Topstudenten maakten Rotterdamse HBO- en WO afstudeerders de afgelopen maanden kans op meer dan 50% korting op luxe appartementen op verschillende Rotterdamse toplocaties. Vereisten voor deelname waren goede studieresultaten en een hart voor de stad. We laten met deze actie zien dat we bereid zijn te investeren in onze talenten en ze te binden aan de stad." Aldus wethouder Karakus.
De officiële uitreiking vond vrijdagmiddag plaats in Espressobar Lungo, gevestigd in de Creative Cube. Uit de aanmeldingen werden de volgende 10 winnaars geselecteerd: Lars Wettmann, Simone Admiraal, Aarti Kavita Baldew, Koen den Blanken, Pieter Kuiken, Richard Witvliet, Jacqueline Goos, Dirk Jan Boudeling, Twan Zoetmulder en Rosalie Joosten.

Het nieuwe onderkomen van de gelukkige winnaars bevindt zich op aantrekkelijke locaties, zoals in het City House Complex (direct naast de Doelen), de woontoren Montevideo (Kop van Zuid) en in de Schiecentrale (Lloydkwartier). Na de riante korting die in het eerste jaar wordt gegeven, hoeven de studenten het tweede jaar niet direct het volle bedrag te betalen. Dat jaar wordt de korting nog gehalveerd, waarna vanaf het derde jaar het oorspronkelijke huurbedrag ingaat. Ook de afvallers hoeven niet te treuren, want zij krijgen binnen zes maanden allen één keer een appartement aangeboden door Stadswonen. Met dit initiatief, dat al twee jaar succesvol onderdeel uitmaakt van de RotterdamLife campagne, brengt wethouder Karakus in samenwerking met diverse verhuurders en ontwikkelaars de stad Rotterdam onder de aandacht als aantrekkelijke werk- en woonstad voor hoogopgeleide starters.

Het binden van hoogopgeleiden aan de stad is een prioriteit voor Rotterdam. De gemeente werkt daarom binnen het project RotterdamLife samen met o.a. de hoger onderwijsinstellingen en de corporatie Stadswonen om het aanbod op het gebied van werken, wonen, vrije tijd en studeren te stimuleren. Zie hiervoor ook www.rotterdamlife.com.

Topappartementen voor Topstudenten wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, de verhuurders PWS, Vesteda, Amvest, ING Real Estate, Manhave en de ontwikkelaars LSI Project Investment, OVG Projectontwikkeling, Dura Vermeer Bouw en Bouwfonds MAB Ontwikkeling.

Bron: Persbericht Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam , 09-07-2009