ABVAKABO FNV

RWE respecteert sociaal plan Essent

De voorbereidingen voor de overname van Essent door RWE zijn in volle gang. Het Duitse RWE AG heeft toegezegd de afspraken te respecteren die Essent met ABVAKABO en collega-bonden heeft gemaakt in het sociaal plan en het sociaal convenant.

Extra zekerheid
Deze toezeggingen van RWE betreffen een werkgelegenheidsgarantie, voortzetting van het reeds ingezette locatiebeleid (in verband met regionale spreiding), blijvende koppeling aan de cao energie (inclusief het ABP pensioenfonds) en een incentive voor medewerkers. Dat betekent extra zekerheid voor het personeel van Essent. Het streven is om dit in het derde kwartaal van 2009 af te ronden.

Parallel aan de afronding van de aandelentransactie onderzoeken op dit moment medewerkers van zowel RWE AG, RWE NL als Essent in verschillende werkgroepen op welke manier de mogelijke integratie van activiteiten van RWE NL en Essent kan plaatsvinden en wat de uitgangspunten en mogelijke gevolgen daarvan zijn.

De voorgenomen integratie van activiteiten kan organisatorische gevolgen hebben waardoor wijzigingen in functies mogelijk zijn. RWE NL heeft in lijn met de bestaande (bovengenoemde) afspraken die Essent heeft gemaakt, in overleg met de vakorganisaties en haar medezeggenschap een aantal sociale afspraken voor de medewerkers van RWE NL gedefinieerd. Deze afspraken zijn vastgelegd in dit Sociaal convenant.

Lees het Sociaal convenant RWE Nederland