Gemeente Valkenswaard

Valkenswaard kan opgeknapt worden!

Markt Valkenswaard kan opgeknapt worden!

De Markt van Valkenswaard hoort bij de zes meest verrommelde locaties van Brabant. Dit is de uitslag van de internetverkiezing waarvoor ruim 28.000 Brabanders hun stem uitbrachten.

De inwoners van de provincie konden via www.mijnmooibrabant.nl meebeslissen welke zes lelijke plekken opgeknapt gaan worden. De uitverkiezing van Brabants lelijkste plekken is onderdeel van het provinciale project Mijn Mooi Brabant, gericht op het tegengaan van verrommelde locaties.

Voor het opknappen van de Markt stelt de provincie een bedrag van EUR 550.000,- beschikbaar. Valkenswaard nam deel aan de verkiezing in Categorie II (tot 20.000 huishoudens). Op Valkenswaard werden 2432 stemmen uitgebracht.

De laatste dertig jaar heeft de Markt geen veranderingen ondergaan, met als resultaat dat de markt zijn karakter als verblijfsplek heeft verloren. Verblijven is overgegaan in parkeren en groen is veranderd in blik. Met de inzet van het toegekende bedrag wordt de Markt verkeersarm en parkeervrij gemaakt, waardoor parkeren weer verblijven wordt en blik weer groen. Het ligt in de bedoeling om in de toekomst de volledige markt aan te pakken.