Gemeente Lansingerland

Onthulling Greenport Oostland-trailer
ride for the roses

7 juli vond langs de provinciale weg N209 de onthulling van een speciale Greenport-regio Oostland trailer plaats.

De trailer ondersteunt de promotie van Oostland als âGreenport-regio in beweging!â. Bovendien wordt de wagen ingezet voor fondsenwerving voor de Pre Ride for the Roses, een initiatief vanuit de sierteeltsector om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Oostland, Greenport-regio in beweging
Aad van den Enden, vestigingsmanager FloraHolland Bleiswijk en bestuurslid Greenport Oostland/Zuidplas: âZowel de Kamer van Koophandel Den Haag, als de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, vertegenwoordigd door wethouder Dick van Vliet, zijn voorstander van het bevorderen van het cluster van productie, handel, logistiek en kennisontwikkeling in het productiegebied Oostland binnen de Greenport Westland-Oostland. Met de trailer beogen de partijen vergroting van de bekendheid en de uitstraling van dit belangrijke en krachtige Greenport-gebied.Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Steun aan KWF Kankerbestrijding
âHet mes snijdt aan twee kantenâ, aldus Aad van den Enden. âWant naast het Greenport-belang steunen we met deze trailer ook KWF Kankerbestrijding. De kosten van belettering van de truck worden door de Kamer van Koophandel Den Haag en de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp gedragen. Deze partijen waren direct enthousiast over het initiatief. Doordat de basiskosten daarmee zijn afgedekt, konden wij bedrijven gaan werven die tegen betaling hun bedrijf in de glastuinbouwgebieden onder de aandacht willen brengen. De trailer rijdt tot de volgende Pre Ride en bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden voor het bijplaatsen van hun logo op de trailer. De opbrengsten hiervan komen via de Pre Ride for the Roses ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Pre Ride
Zaterdag 29 augustus fietst de Nederlandse sierteeltsector voor de achtste keer de Pre Ride for the Roses. Deze tocht vindt traditioneel een dag voor de officiële Ride for the Roses plaats. Vanuit zeven Nederlandse sierteeltgebieden (rond Bemmel en rondom de vestigingen van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde) rijden de sierteeltrenners naar Bemmel (Lingewaard), de startplaats van de Ride for the Roses 2009. Doel van de tocht is geld in te zamelen voor het KWF. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek door het Medisch Centrum Radboud in Nijmegen naar de opsporing en behandeling van prostaatkanker.

Â

Meer informatie over de Ride for the Roses en KWF Kankerbestrijding is te vinden op www.ridefortheroses.nl.