FNV

arbeidshandicap_werk


9-7-2009
Werkgevers moeten discriminatie bestrijden

Goed nieuws voor homo's, allochtonen, vrouwen en gehandicapten die last hebben van discriminatie op de werkvloer. Werkgevers zijn verplicht hier iets tegen te doen, zodra de wijziging van de Arbowet halverwege deze maand in werking treedt. De Arbeidsinspectie kan dan net als bij seksuele intimidatie en pesten in actie komen als werknemers blootstaan aan discriminerend gedrag van collega's en leidinggevenden.

De verplichting moet werkgevers bewuster maken dat discriminatie zich kan voordoen en dat zij maatregelen kunnen nemen om de risico's in te dammen. Aldus een woordvoerster van minister Donner (Sociale Zaken) tegenover het ANP.

Boete Als er in een bedrijf of sector duidelijk sprake is van risico op discriminatie, dan kan de Arbeidsinspectie van werkgevers eisen dat ze `een gericht beleid' voeren om dit tegen te gaan. Net als bij het tegengaan van pesten gaat het om gedragscodes, een klachtenregeling en vertrouwenspersonen. Werkgevers die hieraan geen gehoor geven kunnen een boete krijgen.

Werkgevers zijn op grond van de Arbeidsomstandighedenwet verplicht de `psycho-sociale arbeidsbelasting', ofwel zaken die stress op het werk veroorzaken, tegen te gaan.

De in de Arbowet genoemde voorbeelden van ongewenste omgangsvormen die psychosociale arbeidsbelasting meebrengen, hebben vaak te maken met discriminatie op grond van geslacht, ras, godsdienst, seksuele gerichtheid, handicap en chronische ziekte en leeftijd. Dit spreekt vanzelf voor seksuele intimidatie, waarbij in de regel discriminatie op grond van geslacht aan de orde is. Verder zijn er vele gevallen bekend waar pesten, agressie en geweld een discriminatoire context kennen.