Nederlandse Orde van Advocaten

Nieuws

Ordesite helpt publiek bij ontmaskeren nepadvocaat

De Orde raadt mensen die een advocaat willen inschakelen, dringend aan eerst op de website www.alleadvocaten.nl te kijken. In een gisteren gepubliceerd persbericht noemt de Orde de site als actueel overzicht van echte advocaten. Volgens de politie neemt het aantal mensen toe dat zich ten onrechte uitgeeft voor advocaat.
`Degene die ten onrechte de titel van advocaat voert, is een oplichter', zegt deken Willem Bekkers. `Mogelijk nog kwalijker bezig is degene die - zonder expliciet de titel van advocaat te gebruiken - het publiek misleidt door de indruk te wekken advocaat te zijn, bij voorbeeld door de toga te misbruiken of woorden als lawyer te gebruiken.'
Mensen die een advocaat in de arm willen nemen, dienen degene die zich uitgeeft voor advocaat te vragen naar het adres waarop hij of zij kantoor houdt. Op de website www.alleadvocaten.nl kunnen bezoekers op basis van naam, kantoornaam, vestigingsplaats en postcode nagaan of er sprake is van een geregistreerde advocaat. De website geeft van steeds meer advocaten ook aan op welke rechtsgebieden zij actief zijn.
---