Gemeente Medemblik

51631 / 60151 51631

Nieuws

Subsidie op energiebesparende voorzieningen

Woningeigenaren van bestaande particuliere woningen in de gemeente Medemblik kunnen naar verwachting in de tweede helft van september 2009 weer subsidie aanvragen voor investeringen in energie-efficiency van hun woningen. Vanaf 2008 stelt de Provincie Noord-Holland jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar aan de Noord-Hollandse gemeenten die met de provincie een klimaatafspraak hebben, waaronder Medemblik. Net als vorig jaar heeft Medemblik geld ontvangen om haar bewoners subsidie te kunnen verstrekken. Voor de periode 2009-2010 heeft de gemeente EUR 11.629,25 ter beschikking. Voor het toekennen van subsidie stelt de gemeente een subsidieverordening vast. In deze verordening worden de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en de aanvraagprocedure opgenomen.

De subsidiebedragen per voorziening worden genoemd in een bijlage van de verordening. Het is de bedoeling dat deze verordening in september a.s. door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Na vaststelling en publicatie van de verordening kan subsidie worden aangevraagd voor energiebesparende en duurzame voorzieningen voor uw woning. Hieronder vallen: dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie, isolatie massieve muur, HR++-glas, combiwarmtepomp in combinatie met bodemsysteem, warmtepompboiler, lage temperatuur verwarming, douche warmteterugwinning, zonneboiler, zonnepanelen en ultra hoog rendementketel.

Belangrijk is dat u subsidie aanvraagt voorafgaand aan het treffen van de voorzieningen. Als u van plan bent om duurzame maatregelen te treffen én u wilt voor subsidie in aanmerking komen, dan moet u daar rekening mee houden. Zodra de verordening vastgesteld is, wordt deze gepubliceerd in deze krant. Ook worden de verordening en de benodigde formulieren geplaatst op de website van de gemeente Medemblik: www.medemblik.nl.