Gemeente Medemblik

51631 / 60159 51631

Nieuws

Opening buitendienst en brandweerkazernes

Buitendienst Medemblik en de brandweerkazernes in Medemblik, Wognum en Abbekerk zijn intern verbouwd. De gebouwen op de locatie Dissel zijn op 2 juli 2009 door burgemeester Van Eijk geopend. Tijdens de openingshandeling toonde de burgemeester ter demonstratie wat je niet moet doen bij `een vlam in de pan', en dat is water op het vuur gooien. Wat volgde was een meters hoge steekvlam. Water, maakt net als een brandblusser, de situatie alleen maar erger. De beste oplossing is om het deksel op de pan te schuiven of een blusdeken te gebruiken.

Noodzakelijke verbouwing
Na de spectaculaire openingshandeling bedankte burgemeester Van Eijk in zijn toespraak de adviseur, aannemers, de medewerkers van de buitendienst en brandweer en de brandweervrijwilligers. Mede dankzij hun advies en inzet tijdens de verbouwing zijn de werkzaamheden succesvol afgerond. De verbouwing was noodzakelijk om alle werkplekken weer te laten voldoen aan de Arbo-eisen en de regionaal vastgestelde eisen binnen de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Presentaties en rondleiding
Brandweercommandant Jos Neefjes toonde een presentatie over de verbouwing bij de brandweer. Daarna volgde een presentatie door de nieuwe interim-bedrijfsleider buitendienst Erik Jansen over de verbouwing bij de buitendienst. Bij de opening waren niet alleen college- en raadsleden, maar ook medewerkers aanwezig. Zij verzorgden na de presentaties een rondleiding door de gebouwen. Na afloop was er tijd voor een hapje en drankje. De avond werd afgesloten door wethouder Posma.

Foto impressie

Burgemeester Van Eijk staat gereed

voor de openingshandeling

Demonstratie: 'vlam in de pan'

Bijeenkomst opening brandweer, buitendienst

Brandweer

Buitendienst