Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 juli 20089

Man met mes gestoken, mogelijke verdachte aangehouden

Hengelo

Donderdagmiddag werd een Hengelose vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht in haar woning een bij haar op bezoek zijnde man met een mes te hebben gestoken.

Donderdagmiddag 9 juli werd omstreeks 13.00 uur gemeld dat in een woning aan de Weusthagstraat in Hengelo een man met een mes was gestoken. Nadat politiemensen terplaatse kwamen bleek dat een 26-jarige bewoonster van het pand een 36-jarige Hengeloer, die bij haar op bezoek was, vermoedelijk met een mes had gestoken. Een ambulance was noodzakelijk en hiermee werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

De 26-jarige vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier is ze voor nader onderzoek en als verdacht van het neersteken van de man, in verzekering is gesteld. Het onderzoek zal verder duidelijkheid moeten brengen over het waarom van dit misdrijf. (2009008429)

Zendmast inbeslaggenomen

Haaksbergen

In een weiland in Haaksbergen is door de radiocontroledienst een zendmast inbeslaggenomen. De zendapparatuur was door de eigenaren zelf vernietigd.

Donderdagmorgen 9 juli werd rond 09.45 uur door de radiocontroledienst assistentie gevraagd van de politie. Zij waren van plan om aan de Blindeweg in Haaksbergen zendapparatuur en een zendmast in beslag te nemen. Geconstateerd was dat in een weiland aan de Blindeweg een grote zendmast was opgesteld waarmee met een groot bereik uitgezonden kon worden. De zendapparatuur stond in een grote kast ook in de buurt van de mast. Uitgezonden werd er onder de naam RZC vanaf de 97 meterband.

Bleek dat de eigenaren van de apparatuur en de mast afgelopen week in Rietmolen gemeente Neede van de burgemeester een dwangsom hadden gekregen die opgelegd zou worden indien er uitgezonden zou worden. De zendapparatuur was door de radiocontroledienst in beslag genomen. Dezelfde personen hadden nu de mast verplaatst naar een weiland aan de Blindeweg in de gemeente Haaksbergen en nieuwe apparatuur was aangeschaft.

Toen de mensen van de radiocontroledienst terplaatse kwamen om apparatuur en mast in beslag te nemen, bleek dat de zenders gebruik maakten van een straalzendconstructie. Dit wil zeggen dat de zender vermoedelijk vanuit Rietmolen werd aangestuurd. De komst van de radiocontroledienst werd direct bekend gemaakt en er ontstond een toeloop van veel publiek. Men gedroeg zich erg vervelend en men wilde e.e.a. verhinderen. Nadat assistentie van de politie was gevraagd en meerdere politieagenten ter plaatse kwamen, werd de zaak rustig en kon door de radiocontroledienst apparatuur en mast in beslag worden genomen. Met de mast lukte dit en deze werd met de kraan waarop hij stond op een dieplader afgevoerd. Bij het verplaatsen van de kraan zagen de eigenaren echter kans om de kast met daarin de zendapparatuur omver te rijden zodat de apparatuur geheel werd vernietigd. De kapotte zendapparatuur is dan ook niet door de radiocontroledienst meegenomen.

De radiocontroledienst maakt proces-verbaal op tegen een 27-jarige man uit Eibergen, die vertelde de eigenaar te zijn. (2009008462)