Politie Brabant-Noord

Politie neemt bijtende honden in beslag

's-Hertogenbosch, 09-07-2009

De politie heeft donderdag twee honden in beslag genomen bij een 48-jarige bewoonster van de wijk De Hambaken, die woensdagavond een 9-jarig meisje uit 's-Hertogenbosch hadden gebeten. Het kind was met een vriendinnetje op de Smaragd aan het spelen toen de honden, twee Boxers, op haar afkwamen. Toen ze wegrende kwam ze ten val waarna ze onder andere in haar bil, been en rug werd gebeten. Ze is later met haar ouders naar een ziekenhuis geweest waar ze aan de bijtwonden werd behandeld. De honden zijn vermoedelijk vanuit de woning van de vrouw ontsnapt. Volgens buurtbewoners zouden de honden al eerder een kind hebben aangevallen. Dit heeft de politie in onderzoek.

De eigenaresse werd al woensdagavond op de hoogte gebracht van de in beslagname. Zij is toen door de officier van justitie tijdelijk als bewaarder aangesteld. Donderdagmiddag zijn de dieren door de politie met medewerkers van een dierenopvangcentrum bij haar weggehaald.

Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie moet beslissen wat er met de honden gaat gebeuren. De vrouw kan bezwaar maken tegen deze beslissing.