Gemeente Zoetermeer

Actie FIETS(op) SLOT

In 2008 werden in Zoetermeer 1319 fietsen gestolen. Zoetermeer behoorde daarmee tot de top 20 van de Nederlandse steden waarin de meeste fietsen worden gestolen. Om fietsdiefstallen tegen te gaan is een goed slot belangrijk. De gemeente start daarom de actie FIETS(op)SLOT, waarbij inwoners ⬠5,00 korting krijgen op een nieuw en deugdelijk fietsslot.

Veel fietsen worden bij de mensen thuis gestolen. Het is dan ook belangrijk om altijd, ook thuis, de fiets met een goed slot vast te zetten. Om in aanmerking te komen voor de korting, kunnen inwoners zich aanmelden door hun naam en adres te mailen naar OOV@zoetermeer.nl, onder vermelding van actie FIETS(op)SLOT. De eerste 1000 inzenders ontvangen een kortingsbon die ze bij zeven deelnemende fietshandelaren in Zoetermeer kunnen inleveren. Het aankoopbedrag van het fietsslot moet tenminste ⬠25,00 zijn en het slot moet een gehard stalen ketting hebben. De korting geldt alleen voor Zoetermeerders. Per adres is er maximaal één kortingsbon beschikbaar.

De actie FIETS(op)SLOT maakt onderdeel uit van de campagne ZoetermeerVeilig.nl, die in maart 2009 van start ging. Met deze campagne besteedt de gemeente extra aandacht aan het thema veiligheid. Daarnaast wil ze de inwoners bewust maken van wat zij hier zelf aan kunnen bijdragen. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.