ABVAKABO FNV

Inkomensverbetering voor medewerkers in nieuwe cao Waterbedrijven

Na weken van intensief onderhandelen is een onderhandelaarsakoord gesloten over de cao Waterbedrijven 2009-2010. In de nieuwe cao zijn grote verbeteringen afgesproken en medewerkers gaan er voorzichting in loon op voorruit.

De huidige cao loopt af op 31 juli 2009. De nieuwe cao zal een looptijd hebben van 17 maanden, van 1 augustus 2009 tot en met 31 december 2010. Danielle Wiek en Jan Grobben, onderhandelaars namens ABVAKABO FNV zijn tevreden met het behaalde resultaat. Wiek: "We hebben veel bereikt. In deze cao Waterbedrijven zijn grote verbeteringen afgesproken. Zo hebben we afspraken gemaakt over het afschaffen van de bestaande discriminerende cao-regelingen. Maar ook zijn er afspraken gemaakt over werkgelegenheidsmaatregelen en over het stimuleren van nieuw levensfasebewust personeelsbeleid met onder meer een regeling flexibel arbeidsvoorwaardenbudget. Deze afspraken zijn breed en ingrijpend, maar worden niet zomaar over de sector uitgestort. We hebben afspraken gemaakt over een goede gefaseerde én gestructureerde invoering van de nieuwe regelingen. We zullen als cao-partijen, gedurende de looptijd van deze cao, dus zeker niet stilzitten! De overeengekomen 1,5 procent loonsverhoging structureel per 1 augustus 2009 en 0,5 procent structureel per 1 augustus 2010 vormen tezamen een inkomensverbetering waarmee we de bovengrens van het Sociaal Akkoord hebben opgezocht."

De komende weken wordt de tijd genomen om de leden te informeren en te vragen naar hun mening. In verband met de vakantieperiode, zal de uitslag van de ledenraadpleging pas op 11 september aan de werkgever worden medegedeeld.