Gemeente Lelystad

Meer bezoekers Lelystadshart en Bataviastad

Donderdag 9 juli 2009

Het afgelopen kwartaal zijn de bezoekersaantallen in de belangrijkste winkelgebieden in Lelystad sterk gestegen.

Zowel het Lelystadshart als Bataviastad behoren tot de weinige winkelgebieden in Nederland die de afgelopen periode meer publiek hebben getrokken. Met name voor het Lelystadshart is dit een opsteker.

In top 5

Beide Lelystadse winkelgebieden zagen de bezoekersaantallen de afgelopen drie maanden stijgen. Bataviastad trok 4,3 procent meer mensen, terwijl het Lelystadshart 3,3 procent meer winkelend publiek mocht verwelkomen. Daarmee staan beide gebieden in de landelijke top vijf van winkelcentra. Dit meldt onderzoeksbureau Locatus, dat elke drie maanden onderzoek doet naar bezoekersaantallen van winkelgebieden door heel Nederland.

Stijgende lijn

De groei van 3,3 procent voor het Lelystadshart betekent dat er een stijgende lijn is ingezet in een economisch moeilijke periode. Terwijl meer dan tweederde van de winkelgebieden in Nederland te maken heeft met een flinke terugloop in bezoekersaantallen vanwege de recessie en de opmars van internetshopping, kunnen de winkeliers in het centrum terugkijken drie succesvolle maanden en vooruitkijken naar een mooie toekomst.

Juiste weg

Voor het Lelystadshart is de groei een mooie ontwikkeling en een bevestiging dat de juiste weg is ingeslagen. Het bieden van voldoende uitgaansgelegenheden is belangrijk voor het ontwikkelen van een winkelgebied. De gemeente Lelystad speelt hier mooi op in met de realisatie van nieuwbouw in de binnenstad, veelal gericht op uitgaan en recreatie. Deze projecten worden in de komende jaren gerealiseerd, waardoor er een goede basis ontstaat voor een levendig Lelystadshart. Terwijl andere winkelcentra in Nederland het zwaar hebben, lijkt voor het Lelystadshart juist een succesvolle periode aan te breken.
---