De Haagse Hogeschool

Eerste lichting opleiding Installatietechniek Ad van De Haagse Hogeschool afgestudeerd

Op woensdag 8 juli ontvingen de eerste afgestudeerde studenten Installatietechniek Ad hun diploma. De negen studenten, die in 2007 aan de tweejarige duale opleiding begonnen, zijn dankzij deze opleiding inmiddels allemaal doorgestroomd naar een functie als projectleider in de installatietechniek.

De afgestudeerde studenten zijn echte doorzetters: zij hebben de tijd gevonden om, naast hun drukke arbeidsleven, een volledige hbo-opleiding in twee jaar af te ronden. Daarbij gaven zij met hun werkgever dusdanig vorm aan de opleiding dat ze door konden stromen naar een functie als projectleider in de installatietechniek.

Installatietechniek Ad

De Haagse Hogeschool startte in 2007 met de tweejarige duale hbo-opleiding Installatietechniek Ad toen bleek dat er bij het bedrijfsleven in de regio Den Haag behoefte was aan mensen die niet alleen vakinhoudelijk onderlegd zijn, maar die tevens commercieel vaardig zijn, in staat zijn een project te leiden en om kunnen gaan met heel verschillende mensen. Ook het inschatten van risicoâs en kennis van relevante wet- en regelgeving is van belang om een project tot een goed einde te kunnen brengen.

De bedrijven zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling en de inhoud van het onderwijsprogramma. Het idee om het accent te leggen op de rol van projectleider komt dan ook bij hen vandaan. De betrokkenheid van bedrijven blijft: zij vormen een klankbordgroep en zijn ook in de praktijk bij de opleiding betrokken.

De opleiding Installatietechniek Ad is alleen bij De Haagse Hogeschool te volgen. Meer informatie vindt u op www.dehaagsehogeschool.nl/installatietechniek.