Migrantencoalitie voor MFS II

09/07/2009 15:46

Islamic Relief Nederland

Seva Network Foundation (Seva) vormt samen met de migrantenorganisaties Islamic Relief Nederland, Sankofa en Global Human Rights Defence (GHRD) een samenwerking om vanuit de migrantengemeenschap een aanvraag in te dienen bij Buitenlandse Zaken in het kader van het medefinancieringsstelsel 2011- 2015 (MFS II).

In deze samenwerking hebben toonaangevende migrantenorganisaties op het terrein van ontwikkelingssamenwerking elkaar gevonden. Elk van de samenwerkende partners heeft een uitgebreid netwerk in ontwikkelingslanden en in Nederland. Deze samenwerking is de eerste krachtenbundeling van professionele ontwikkelingsorganisaties van migranten in Nederland. Seva treedt in deze samenwerking op als penvoerder.

De coalitievorming in het kader van het MFS II vloeit voort uit reeds bestaande samenwerking met elkaar. De partners werken al langer samen in de doellanden en in Nederland in het kader van het Mos-Overleg en het thema Migranten en Ontwikkeling.

De samenwerking vertegenwoordigt een brede diversiteit binnen de migrantengemeenschap; zo zijn diasporaorganisaties van Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen alsook organisaties van Nederlandse Hindoes, Moslims en Christenen bij de samenwerking betrokken.

Met deze samenwerking wordt een substantiële bijdrage geleverd aan de inhoudelijke versterking van de ontwikkelingssamenwerking vanuit de migrantengemeenschap. Gezamenlijk willen de organisaties, vanuit de beleving en invalshoek van de migrantengemeenschappen in Nederland, een grotere bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in de wereld.

Deze coalitie zal werken op het terrein van onder andere fragiele staten, microkredieten, kleinschalig ondernemerschap, agrarische ontwikkeling en mensenrechten. Momenteel hebben de samenwerkende partijen activiteiten in onder meer Ghana, Liberia, Siërra Leone, Burundi, Somalië, Palestijnse Gebieden, India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Afghanistan, Suriname en Guyana. In deze landen hebben de organisaties een gezamenlijke omzet van ruim 8 miljoen euro per jaar.

De samenwerking betreft vooralsnog vier partijen. Het is mogelijk dat komende weken nog één of twee partijen zich hierbij aansluiten.





http://www.sevanetwork.net