Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 09-07-2009

Politie arresteert twee verdachten van diefstal/heling Audi A4

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden die worden verdacht van diefstal/heling van een Audi A4 Avant. Dat gebeurde kort na 14.00 uur op de Graaf Engelbertlaan. Via de meldkamer kregen agenten een melding dat er op de zuidelijke rondweg een Audi reed die recentelijk bij een woninginbraak was gestolen. Zij konden de auto klemrijden. De bestuurder, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, stapte snel uit en wilde ervandoor gaan, maar hij kwam niet ver. Ook een 57-jarige man zonder vaste woon- of
verblijfplaats die in een andere auto achter de Audi reed, is
aangehouden. Bekeken wordt in hoeverre hij betrokken is bij de diefstal van de Audi. Beide verdachten zijn op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Twee Roosendaalse jongens rijden op gestolen snorfiets

RUCPHEN: Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Roosendaal zijn
woensdagavond rond 20.30 uur aangehouden wegens diefstal/heling van een snorfiets. Surveillerende agenten zagen de jongens op de snorfiets rijden op de Baanvelden. Omdat het voertuig geen kentekenplaat had, zetten ze de jongens langs de kant. Daarbij verklaarde de 15-jarige jongens dat hij de snorfiets zojuist voor een paar tientjes van een jongen had gekocht en eigenlijk wel wist dat dit niet klopte. Het tweetal is meegenomen naar het bureau.

Politie houdt Franse drugstoeristen aan

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20.15 uur op de
Scharenburgstraat drie Franse drugstoeristen aangehouden. Agenten controleerden de auto waarin het drietal (22, 23 en 24 jaar) reed en roken een stevig henneplucht. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de mannen gezamenlijk 66 gram softdrugs in hun bezit hadden. De drugs zijn in beslag genomen en de Fransen mochten mee naar het bureau.

Medewerkster lichtgewond bij overval op schoenenzaak in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Een 39-jarige medewerkster van een schoenenzaak in het Hof van den Houte is donderdagmorgen lichtgewond geraakt. Dat gebeurde kort na 09.00 uur toen twee onbekende mannen haar geld afhandig probeerden te maken. De schoenenzaak was net open toen de mannen naar binnen liepen. De medewerkster die op dat moment enkele rekken buiten zette, liep hen achterna.
Eenmaal binnen eisten de overvallers geld en toen dat niet snel genoeg ging, kreeg de vrouw enkele fikse klappen. Daarna deden de mannen een greep in de kassa en gingen er met een klein geldbedrag vandoor. Van hen ontbreekt ieder spoor. Het gaat om een lichtgetinte man en een blanke man. Eventuele getuigen kunnen zich melden op 0900-8844. De winkelmedewerkster werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel; ze hield enkele kneuzingen aan de overval over. Ze werd opgevangen door een omliggende winkelier.

Sprundelnaar verdacht van rijden onder invloed van drugs

RUCPHEN: Op de Gebrande Hoefstraat is donderdagmorgen rond 00.30 uur een 25-jarige automobilist uit Sprundel aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs. Een oplettende getuige meldde rond 23.45 uur dat de man in zijn auto over de weg zwalkte en vreemd gedrag
vertoonde. Collega's die de auto achtervolgden, zagen dat de
bestuurder op enig moment zijn auto langs de weg zette. Omdat in zijn auto ook een agressief ogende hond aanwezig was, hebben de agenten de hulp van een hondengeleider van de politie ingeroepen. Die probeerde met een vangstok de hond onder controle te krijgen, terwijl de bestuurder helemaal van de wereld in de auto zat. Hij werd korte tijd later 'wakker' en reed weer een stuk verder. Daarbij kwam hij in aanrijding met een toevallig passerende ambulance. Dat bleef beperkt tot materiële schade. Uiteindelijk stopte hij en kon de man uit de auto gehaald worden. In zijn voertuig werden drie flesjes vermoedelijk GHB aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Zijn auto is in beslag genomen.

Gewapende overval op woning in Rucphen

RUCPHEN: Enkele onbekende mannen hebben donderdagmorgen een overval gepleegd op een woning aan de Expeditieweg. De 53-jarige bewoner schrok rond 02.45 uur wakker van een harde klap en glasgerinkel en rende slaapdronken de overloop op. Daar zag hij de overvallers naar boven lopen. Ze bedreigden hem en zijn vriendin in hun slaapkamer met een vuurwapen en eisten geld, ook kreeg hij een stevige klap op zijn hoofd. Bovendien werden zijn twee kinderen naar de slaapkamer
gebracht. De overvallers zijn er uiteindelijk met een geldbedrag en sieraden vandoor gegaan. De districtsrecherche stelt een onderzoek in.

Drie aanhoudingen bij inval in drugspand in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Bij een inval in een woning aan de Maerlantstraat heeft de politie dinsdagavond bijna vier kilo harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De 35-jarige bewoner werd aangehouden, net als twee Fransen die drugs hebben afgenomen.

Leden van het Joint Hit Team, dat de internationale drugshandel bestrijdt, zagen tijdens een controle dat de twee Fransen de woning bezochten. Toen een van hen het pand verliet, werd hij gecontroleerd. Hij bleek een
gebruikershoeveelheid heroïne en cocaïne bij zich. De tweede Fransman bleek een pakket van bijna driehonderd gram heroïne bij zich te dragen. Tijdens de inval in de woning werden bijna 3,5 kilo heroïne, 21 gram cocaïne, 1 gram amfetamine, 60 gram hasj en 200 gram hennep aangetroffen. Tevens was er verpakkingsmateriaal, een drukpers om pakketjes te maken, mixers en versnijdingmateriaal aanwezig in de woning. Toen de bewoner van de woning poolshoogte kwam nemen bij de inval, werd hij direct gearresteerd. Ook stond er in de schuur een totaal gedemonteerde motorfiets die gestolen was in Frankrijk. De Fransman met de gebruikershoeveelheden is na een nachtje cel met een dagvaarding naar huis gestuurd. De andere Fransman en de man uit Etten-Leur zitten nog vast.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 09-07-2009 14:44 | © Regio Midden en West Brabant |