Senternovem

09-07-2009 | Aantal ingediende aanvragen UKP NESK haalbaarheid nu 51

Donderdagmorgen 9 juli, twaalf uur, waren er 51 aanvragen voor UKP NESK haalbaarheid bij SenterNovem ontvangen, waarvan het merendeel vóór maandag 6 juli. Er is budget voor ruim 30 aanvragen, misschien richting 40 als een aanzienlijk deel van de aanvragers minder dan EUR 15.000 euro subsidie krijgt. De meeste aanvragen voldoen tot nog toe aan de eisen van de regeling, maar niet alle aanvragers vragen EUR 15.000 subsidie.

De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van complete binnenkomst. Incomplete aanvragen krijgen de kans te completeren, maar de datum van compleetheid wijkt dan af van de originele datum van indiening. De volgorde van de aanvragen die zijn binnengekomen op de dag waarop het subsidieplafond is bereikt, wordt vastgesteld door middel van loting. Die dag zal mogelijk toch later zijn dan de voorspelde 3 juli (zie vorig nieuwsbericht), afhankelijk van de subsidiebedragen per project.

Als u nu nog een aanvraag in wilt dienen, betekent het bovenstaande dat de kans op honorering op dit moment klein is. Er moeten immers eerst tenminste 10 aanvragen afvallen dan wel achteraan weer moeten aansluiten (incomplete indiening), of een nog groter aantal aanvragen een lager bedrag krijgen dan het maximum van EUR15.000. U moet zelf de afweging maken of u de uren wilt investeren om uw kansen uit te buiten, of de uren niet wilt investeren omdat het toch wel vrij waarschijnlijk op een afwijzing van de aanvraag gaat uitlopen.