Coventry vervolgt internationale expansie met opening van kantoor in Hongkong 09/07/2009 16:40

PR Newswire

HONG KONG, July 9 /PRNewswire/ --

- Charles Wong benoemd als Managing Director van nieuwe vestiging, als nieuwste toevoeging aan het hogere management van Coventry

Inspelend op de groeiende belangstelling van beleggers voor de Amerikaanse levensverzekeringsmarkt, heeft Coventry vandaag de lancering bekendgemaakt van Coventry Capital HK Limited, gevestigd in Hongkong.

Met deze stap wordt de wereldwijde expansie van Coventry voortgezet en wordt het toonaangevende platform voor toegang tot activa die zijn gebaseerd op levensverzekeringen toegankelijk gemaakt voor institutionele beleggers in de regio Azië/Pacific.

"Wereldwijd verleggen instellingen hun aandacht naar levensverzekeringen op zoek naar alternatieve beleggingsmogelijkheden die voorspelbare rendementen bieden en die niet afhankelijk zijn van andere activa," aldus Reid Buerger, Executive Vice President van Coventry. "Dankzij onze vestiging in Hongkong en de opening van ons kantoor in Londen in 2008, hebben beleggers uit alle delen van de wereldeconomie nu betere toegang tot deze activaklasse dan ooit tevoren."

Coventry, momenteel druk bezig met de ontwikkeling van haar
kapitaalmarktenplatform, maakt tevens de benoeming bekend van Charles T. Wong, voorheen in dienst van JPMorgan Chase, als Managing Director in Hongkong. Dhr. Wong heeft uitgebreide ervaring op het gebied van gestructureerde financiering en zal een belangrijke rol spelen bij de expansie van Coventry binnen de Aziatische maarkt. Dhr. Wong treedt in dienst bij Coventry na een dienstverband van 13 jaar bij JPMorgan Chase, waar hij tot voor kort werkzaam was als Managing Director en Hoofd van de Structured Investment Derivaten Marketing voor de Aziatische markten.

"Coventry bezit een onberispelijke reputatie op de secundaire markt voor levensverzekeringen," aldus Dhr. Wong. "Het bedrijf bevindt zich in een uitgelezen positie om munt te slaan uit de groeiende wereldwijde vraag naar echte beleggingsalternatieven, zoals activa die zijn gebaseerd op levensverzekeringen. Ik verheug me erop een belangrijke rol te kunnen vervullen in het succes van het bedrijf binnen de regio."

Deze stap versterkt de leidende positie van Coventry op de secundaire markt voor levensverzekeringen in de Verenigde Staten. Dhr. Buerger merkt op dat Coventry, als bedrijf dat een pioniersrol heeft vervuld binnen de levensverzekeringsbranche in de Verenigde Staten, meer dan US$29 miljard aan transacties die in verband staan met levensverzekeringen heeft gestructureerd. Daarnaast heeft het bedrijf een robuust
kapitaalmarktenplatform geïmplementeerd waarop origination, servicing en structurering van activa die zijn gebaseerd op levens- en
overlijdensverzekeringen intern en in samenwerking met externe derde partijen bijeen zijn gebracht.

"Het is met groot enthousiame dat we Charles verwelkomen in het team van Coventry en we verheugen ons erop ons profiel op de markten in de regio Azië/Pacific verder uit te breiden," aldus Dhr. Buerger. "De kennis, ervaring en reputatie van Charles zijn van het hoogste kaliber. En juist om deze kwaliteiten draait het bij Coventry. Ik verwacht een uiterst productieve samenwerking."

Over Coventry
Coventry is leider op de Amerikaanse markt voor levensverzekeringen en biedt een breed scala aan beleggings- en financieringsdiensten aan een gevarieerd klantenbestand dat onder andere bestaat uit pensioenfondsen, dotatiefondsen, verzekeraars en andere fondsen. Al meer dan 25 jaar zet Coventry de toon op de verzekeringsmarkt, en het bedrijf is een belangrijke drijvende kracht geweest achter de convergentie van de verzekerings- en kapitaalmarkt. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Pennsylvania en is actief binnen alle belangrijke financiële centra wereldwijd. Met de naam Coventry worden de dochter- en gelieerde ondernemingen van The Coventry Group, Inc. aangeduid. Elk hiervan is een afzonderlijke rechtspersoon.

Contactpersoon voor de media
Stuart Wood
Directeur van Strategic Communications

+1-215-836-8314
swood@coventry.com
Stuart Wood, Directeur van Strategic Communications bij Coventry, +1-215-836-8314, swood@coventry.com






-