Rechtbank Middelburg


Lelystadse veroordeeld wegens doodslag op echtgenoot

Zwolle-Lelystad, 9 juni 2009 -De rechtbank te Lelystad heeft vandaag een 44-jarige vrouw veroordeeld wegens doodslag op haar man tot 12 jaar gevangenisstraf.

Overwegingen rechtbank
De man, die volgens technisch onderzoek waaronder sectie, om het leven moet zijn gebracht op 9 dan wel 10 oktober 2008, is eerst op 20 oktober levenloos aangetroffen in de echtelijke slaapkamer van de woning van betrokkenen te Lelystad. Gebleken is dat hij door 16 messteken om het leven is gebracht na sm seks. De verdachte, die verklaard heeft dat zij op donderdagavond 9 oktober nog seks heeft gehad met het slachtoffer, zou in de veronderstelling zijn dat de man naar een beurs in Duitsland was. Over het feit dat de slaapkamer al die tijd afgesloten was, het sleutelgat was afgeplakt, de vrouw niet heeft gereageerd op de dochters die stank constateerden en het feit dat zij enkele uren wachtte voor zij na het aantreffen van het levenloze lichaam de politie heeft gebeld, heeft de vrouw niet willen verklaren. De uit sectie gebleken doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden, de aangetroffen bloedsporen en DNA van de vrouw wat is aangetroffen op het lichaam van de man zijn door de rechtbank als bewijsmiddelen gehanteerd.

Verweer advocaat
De stellingen van de advocaat van de vrouw dat het onderzoek door de politie niet naar behoren was verricht en er mogelijk sprake was van een complot tegen het slachtoffer in verband met kennis die hij had van het zogenaamde Salutis project heeft de rechtbank verworpen. Eveneens heeft de rechtbank niet aannemelijk gevonden dat het slachtoffer zich zelf om het leven heeft gebracht, dan wel dat door toedoen van een van de andere gezinsleden of huisgenoten is geschied.

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 9 juli 2009 Naar boven