Gemeente Sittard-Geleen


104_2009

PERSBERICHT

250.000 euro voor talentontwikkeling betaald voetbal Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 9 juli 2009 - Het college van B&W van Sittard-Geleen stelt de raad voor opnieuw geld beschikbaar te stellen voor talentontwikkeling in de sport. Nadat eerder het talentenplan van de stichting Tophandbal Limburg een bijdrage van vier ton kreeg, wordt nu voorgesteld om voor de voetbalsport de komende vier jaar in totaal 250.000 euro beschikbaar te stellen.

Dat geld gaat naar een nog op te richten rechtspersoon die de huidige jeugdopleiding van Fortuna Sittard overneemt. Dit jaar gaat naar die rechtspersoon een ton, de daaropvolgende drie jaar steeds 25.000 euro minder.

,,Het stimuleren van de talentontwikkeling in de sport is belangrijk voor Sittard-Geleen,' zegt wethouder Ruud Guyt (sport). Enerzijds draagt dit bij aan het versterken van de regionale sportfunctie die wij hebben, anderzijds helpt dit mee om de sportzone in Sittard-Geleen te ontwikkelen.'

Sittard-Geleen heeft er bewust voor gekozen om de jeugdopleiding van het betaald voetbal in de regio te ondersteunen, nu duidelijk is dat Fortuna Sittard zijn licentie behoudt. Daarom wordt als voorwaarde gesteld dat de jeugdopleiding wordt ondergebracht in een aparte rechtspersoon. ,,Op die manier voorkomen we dat voor de jeugdopleiding bedoeld geld oneigenlijk gebruikt wordt, om bijvoorbeeld spelerssalarissen te betalen,' legt wethouder Ruud Guyt (sport) uit. De gemeente heeft met het bestuur van Fortuna Sittard afgesproken dat de subsidie overgaat naar de Topacademie Jeugdvoetbal Limburg, zodra deze van de grond komt.

,,Dat we de komende vier jaar de talentontwikkeling op regionaal gebied stimuleren en ondersteunen, betekent ook dat we er vertrouwen in hebben dat het betaald voetbal in onze gemeente bestaansrecht heeft.


---