Gemeente Utrecht

Oplossingen voor ruimtegebrek Maliebaanschool in Utrecht

De Maliebaanschool heeft extra ruimte nodig om het toenemende aantal leerlingen te huisvesten. Voor het komend schooljaar is een tijdelijke oplossing gevonden door het plaatsen van twee noodlokalen op het schoolplein. In de tweede helft van 2010 komt de voormalige Gunningschool aan de Notebomenlaan beschikbaar beschikbaar voor de Maliebaanschool. De school heeft dan twee locaties.

Het gebouw van de Maliebaanschool is niet berekend op een groter aantal leerlingen. De gemeente en het schoolbestuur Protestants-Christelijk Onderwijs Utrecht (PCOU) hebben samen oplossingen gezocht voor het ruimtegebrek.

Tijdelijke oplossing voor komend schooljaar
Het schoolbestuur PCOU heeft een oplossing gevonden voor het komende schooljaar in de vorm van twee noodlokalen op het schoolplein. De speelmogelijkheden voor de kinderen worden verruimd op een deel van het binnenterrein. Daar wordt een natuurvriendelijk speelgebied ingericht. Met de gemeente is afgesproken dat het schoolbestuur deze plannen zelf verder ontwikkelt en een bouwvergunning aanvraagt.

Oplossing aan de Notebomenlaan
Voor de middellange termijn hebben gemeente en schoolbestuur een oplossing gevonden in de voormalige Gunningschool aan de Notebomenlaan. Dit gebouw komt naar verwachting in de tweede helft van 2010 beschikbaar. De Maliebaanschool beschikt dan over twee lokaties. Voor de langere termijn onderzoeken gemeente en schoolbestuur of het gebouw aan de Homeruslaan, waar nu het Stedelijk Gymnasium is gehuisvest, beschikbaar kan komen voor de Maliebaanschool. Het gymnasium gaat namelijk verhuizen naar nieuwbouw aan de Ina Boudier Bakkerlaan.