Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 9 juli 2009






Persbericht

Expositie van Henk Pries in gemeentehuis in Zuidwolde

In het gemeentehuis van De Wolden is sinds dinsdag 7 juli een aantal schilderijen te bezichtigen van Henk Pries. De heer Pries (73) komt oorspronkelijk uit Ruinen en is nu woonachtig in Vledder. Naast dorps- en stadsgezichten uit Drenthe en de Provence schildert hij abstract en expressionistisch werk. Ook maakt hij schilderwerk met verbeelding van verbale teksten. Pries is na zijn studie HTS Bouwkunde werkzaam geweest als docent bouwkunde bij diverse onderwijsinstellingen.

In 1983 is Pries begonnen met schilderen; door deelname aan prijsvragen en exposities heeft hij zich een eigen plaats verworven. 'Schilderen is het scheppen van orde in de chaos, met vorm, kleur, licht en emotie', vindt Henk Pries. Bij de directe omgeving en de cultuur ligt voor hem een stuk emotie. Streekgebonden taferelen zijn voor hem vaak de uitgangspunten bij het maken van een schilderij.

Belangstellenden voor de expositie zijn welkom  tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur en op woensdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. De tentoonstelling loopt tot 7 september 2009.

///////////////////////////////