Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Rijksgebouwendienst tekent huurcontract Prinsenhof

De Rijksgebouwendienst en BPF Bouwinvest BV tekenden op 18 juni tijdens de vastgoedbeurs Provada een huurcontract voor het Prinsenhof in Den Haag. De contracttermijn geldt voor tien jaar en betreft 20.000 m2 kantoorruimte op een totaal van ruim 60.000 m2, inclusief 209 parkeerplaatsen. Tot 2008 was het ministerie van Financiën tijdelijk in het kantoor gevestigd in verband met de renovatie van het pand aan de Korte Voorhout. De komende periode wordt de gehuurde ruimte in de Prinsenhof verbouwd, zodat medio 2009 de Belastingdienst regio Den Haag haar intrek kan nemen in het pand.

Beatrixkwartier
Prinsenhof is gelegen in het Beatrixkwartier.Het Beatrixkwartier ontwikkelt zich tot hét zakendistrict van Den Haag. Het ligt tussen de Utrechtsebaan, Bezuidenhout-Midden, Juliana van Stolberglaan en de spoorbaan. Het gebied is 18 hectare groot en heeft verschillende functies: kantoren, woningen, winkels, parkeervoorzieningen, een viersterren hotel, diverse restaurants, crèches, fitness en een grand café. Uniek is de publiek private samenwerking tussen Gemeente en commerciële partijen. Er is een grote organisatorische en financiële betrokkenheid. Daarnaast is de bereikbaarheid uitstekend: dwars door de nieuw ingerichte, 45 meter brede, Prinses Beatrixlaan loopt sinds 2007 de RandstadRail.

Prinsenhof is een multi-tenant complex. Naast de Belastingdienst zijn in het complex meerdere kantoorgebruikers gevestigd. Daarnaast omvat Prinsenhof, 207 huurappartementen, een horecaplein, een health center en een viersterren hotel. De betrokken architect voor de kantoortorens is Hans van Beek van Atelier PRO Den Haag.

Directeur Vastgoed van de Rijksgebouwendienst, mw. drs. E. Klein Schiphorst en directeur Asset Management van BPF Bouwinvest BV, de heer A. van Spaandonk ondertekenen het huurcontract op de Provada.