Gemeente Delft

Intentieverklaring Van Foreestweg Delft

Op donderdag 9 juli is de intentieverklaring Winkelcentrum Van Foreestweg ondertekend . Met het ondertekenen van de intentieverklaring wordt door het college de wens van de gemeenteraad ingevuld om gezamenlijk met de winkeliersvereniging en de eigenaren van het vastgoed te komen tot het opknappen van het winkelcentrum.

Het opknappen van het winkelcentrum aan de Van Foreestweg zal bestaan uit drie fasen. De eerste fase bestaat uit het aanpakken van klein ongerief. Onkruid is gewied, scheve verkeersborden zijn weer recht gezet, fietswrakken worden verwijderd, uniforme fietsnietjes worden geplaatst en de reiniging heeft speciale aandacht voor het zwerfvuil.

Verantwoordelijk wethouder Vuijk over het winkelcentrum: "Er is lang gesproken over de aanpak van de Van Foreestweg. Met de ondertekening van de intentieverklaring is een belangrijke stap gezet. We zetten hiermee de eerste stap om het winkelcentrum op te knappen. Dat is belangrijk omdat straks ook de mensen die in Harnaschpolder wonen gebruik gaan maken van het winkelcentrum"

Op middellange termijn zal worden toegewerkt naar een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het KVO is een afsprakenstelsel tussen ondernemers, politie, brandweer en gemeente dat ertoe moet leiden dat de veiligheid en het veiligheidsgevoel in het winkelgebied wordt versterkt. Voor het behalen van het KVO is een goed functionerende winkeliersvereniging onontbeerlijk.

Voor de lange termijn staat de daadwerkelijke herontwikkeling van het winkelcentrum gepland. Met de ondertekening van de intentieverklaring wordt hiertoe de eerste stap gezet. Gemeente en winkeliersvereniging hebben de intentieverklaring op 9 juli op feestelijke wijze ondertekend. Eerder ondertekenden Het Apostolisch Genootschap, Vestia, Plus Vastgoed, en twee private eigenaren.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft